Kaip Eltai sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, nurodytu metu prie ambasados pastato nieko neįvyko.

„Žurnalistai tik susirinko“, – sakė jis.

Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vyriausiasis patarėjas Darius Buta pastebėjo, kad Lietuvos visuomenė yra atspari bandymams kelti įtampas.

„Valstybės visuomenės atsparumas galimoms provokacijoms, mūsų narystės NATO ir sąjungininkų aiškus palaikymas, tarnybų darbas – visa tai lemia, kad marginalinių veikėjų ar išorės priešų bandymas kelti įtampas nepavyksta“, – šeštadienį komentavo jis.

D. Buta paragino išlikti budriais, tikrinti randamą informaciją ypač socialiniuose tinkluose bei vertinti informacijos šaltinius.

„Taip pat verta paminėti, kad gyventojų atsparumas dezinformacijai Lietuvoje aukštas, apie 70 proc. respondetų nurodo gebantys atpažinti dezinformaciją, tad mūsų pilietinė visuomenė brandi ir nepaveiki priešiškoms atakoms“, – pridūrė pašnekovas.

ELTA primena, kad šią savaitę socialiniame tinkle „Facebook“ plito neaiškaus profilio kvietimas į mitingą prieš NATO ir Vokietijos brigadą Lietuvoje. D. Buta anksčiau įspėjo, kad tai gali būti susiję su galima provokacija.

Kvietime buvo kritikuojamas Lietuvos sprendimas įsileisti į šalį vokiečių karius, jie vadinami grėsme valstybei.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)