Vaizdo įraše girdėjosi, kaip filmuojantis asmuo vis kartojo, kad pareigūnų tramdomas vaikinas – nepilnametis. Vaizdo įrašą feisbuke paviešino pats nepilnametis.

Internautai pasidalijo į dvi puses: vieni gynė pareigūnus, kitiems atrodė, kad vaikinas buvo niekuo dėtas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius DELFI patvirtino, kad savaitgalį buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Algirdo gatvėje kilo muštynės.

Apie įvykį policijai pranešė Kinijos ambasados apsaugos darbuotojas.

„Pirmiausia į įvykio vietą nuvyko kelių patrulių rinktinės ekipažas. Ekipažas pranešė, kad reikia pastiprinimo, nes sumuštasis asmuo, pas kurį vyko pareigūnai, yra agresyvus ir stipriai neblaivus“, – teigė P. Radvilavičius.

Jaunuolis įpūtė 2,54 prom. Tai – sunkus girtumas.

„Vedamas prie tarnybinio automobilio pradėjo keiktis“, – teigė policijos atstovas. Septyniolikmetis išvadino pareigūnus necenzūriniais žodžiais.

Jaunuolis nesiliovė ir tada, kai buvo paprašyta sėsti į tarnybinį automobilį. Tuomet pareigūnai dar kartą paprašė vaikino sėsti į automobilį, tačiau vaikinas nepakluso, priešingai – necenzūrinių žodžių lavina tik paaštrėjo, vaikinas griebė pareigūno liemenę ir puolė jam grasinti, kelis kartus spyrė pareigūnui į koją.

Kai vaikinas pasidarė dar agresyvesnis, pareigūnai panaudojo „Taser“ prietaisą.

Kai jaunuolis kiek aprimo, pareigūnai jį įsodino į tarnybinį automobilį, tačiau jame jis vėl tapo agresyvus. Atvykus į Santaros vaikų ligoninę vaikinas toliau laidė necenzūrinius ir įžeidžiančius žodžius.

Santaros ligoninėje jaunuolis buvo apžiūrėtas ir perduotas tėvams.

Paaugliui gresia atsakomybė už pasirodymą neblaiviam viešoje vietoje, taip pat už policijos pareigūnų įžeidimą ir teisėtų reikalavimų nevykdymą.