Teigiama, kad jau nuo ketvirtadienio popietės Vilniaus mieste dirba gatvių priežiūros technika. Prevencinis barstymas leido laimėti kelias valandas prieš vakarinius eismo srautus, tačiau situaciją komplikuoja pūga, intensyvus snygis ir žema oro temperatūra: vėjas vos per kelias minutes vėl sniegu užneša ką tik nuvalytas gatvių atkarpas, o esant tokiai žemai oro temperatūrai įprastas sniego tirpdymas tampa ne toks efektyvus.

„Grindos“ technika vidutinio eismo intensyvumo gatvėse dirba ir dabar, o jau po valandos, slūgstant vakariniams eismo srautams, gatvių priežiūros technika galės laisviau naudoti verstuvus ir pagrindinėse gatvėse.

Prognozuojama, kad snygis ir vėjas aprims tik paryčiais, tad „Grinda“ patikino ir pažadėjo, kad yra pasiruošusi ilgai nakčiai, nuolat dirbs.

Dėl slidžios kelio dangos Vilniuje jau pasipylė eismo nelaimės.

Apie 17.27 val. Abiejų Tautų Respublikos pl. susidūrė keli automobiliai. Žmonės teigė, jog susidarė spūstis.

18.36 val. pranešta, kad Subačiaus gatvėje įvyko avarija. Liudininkai teigia, jog susidūrė du automobiliai, vienas jų nuskriejo nuo kelio. Anot policijos, žmonės nenukentėjo.

Apie eismo nelaimę pranešta ir Pramonės gatvėje. Teigiama, jog 18.38 val. susidūrė du automobiliai, vienas jų trenkėsi į atitvarus. Vienas žmogus skundžiasi krutinės skausmais, dėl to į įvykio vietą buvo iškviesti medikai.

Susisiekimo paslaugos nurodo ir apie avarija Savanorių pr. Anot policijos, šiame įvykyje žmonės nenukentėjo, susidūrė dvi transporto priemonės.

Įspėjama, kad pustant eismo sąlygos gali keistis labai sparčiai: atvirose vietose ant gatvių gali susidaryti pavojingi supustyto sniego liežuviai. Todėl vairuotojai turėtų būti itin atidūs, pasirinkti saugų greitį.

Sniego valymo technikos darbą Vilniuje galima stebėti atviras.vilnius.lt/valytuvai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją