Politikė feisbuke rašė, kad dėl perėjos atnaujinimo administracijai parašė, nes šis mėnuo pasaulyje yra minimas kaip LGBTQ+ „Pride month“ (liet. pasididžiavimo mėnuo).

„Ką gi, o šią savaitę smagu pradėti gera žinia – šią miesto tradiciją tęsiam. Perėja ties Pylimo gatve ir šiemet – jau visai netrukus – atgaus ryškias spalvas!

Ši spalvota instaliacija yra daugiau nei detalė mieste. Tai – atviro visiems Vilniaus krypties tęstinumas ir priminimas, kad žmogaus teisių darbotvarkei turi būti skiriamas dar reikšmingesnis dėmesys. Nes laisvė būti savimi čia, Vilniuje, jokiu būdu negali būti matuojama baime. Nepaisant vilniečių skirtumų, visi turime jaustis saugūs būti autentiškais“, – rašė I. Dirmaitė.

„Gerai, kad tvirtai judame į priekį su koalicinės programos sutartų tikslų, ypač kas susiję su žmogaus teisių darbotvarke, įgyvendinimu ir nepamirštame savo įsipareigojimų tęstinumui, tai yra ir toliau Vilnių visose miesto valdymo srityse kurti pagal Įvairovės chartijos principus. Išties ačiū administracijai, kad reakcija buvo greita ir nesiblaškome šioje temoje“, – tęsė savivaldybės Žmogaus teisių komisijos pirmininkė.

Jos teigimu, tai dar kartą gali paskatinti diskutuoti apie lygybę.

„Birželis visuose demokratijos principus puoselėjančiuose pasaulio miestuose yra švenčiamas kaip #PrideMonth. Neretai tai susiaurinama iki LGBTI+ bendruomenės, kuriai šitam XXI amžiuje vis dar kažkodėl reikia eiti „demonstruotis“ dėl lygių teisių ir galimybių užtikrinimo, priėmimo, saugumo. Tačiau iš tiesų tai kasmet turime dar vieną unikalią progą ne tik apie tai diskutuoti, bet ir atsikratyti homo sovieticus mentaliteto likučių ir žengti tą žingsnį pirmyn. Tą ir darykime.

P.S. Ir ne. Niekas iš nieko, o juolab vaivorykštės, neatėmė“, – pridūrė I. Dirmaitė.

Perėja Vilniaus Pylimo gatvėje LGBT bendruomenę palaikančiomis spalvomis nuspalvinta 2018 metais, minint Tarptautinę dieną prieš homofobiją, bifobiją ir transfobiją.

Vėliau ji buvo uždažoma juodai prieš LGBT nusiteikusių žmonių. Pašalinti perėją savivaldybei buvo nurodžiusi ir policija, tačiau teismas šį įpareigojimą atmetė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)