Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavusi Lietuvos užsienio reikalų viceministrė Asta Skaisgirytė Liauškienė pabrėžė, kad A.Suckeverio kūryba, kurios mastas ir įtaigumas lyginamas su islandų saga, liudija ne tik Lietuvos žydų tragediją, bet ir dvasios stiprybę.

„Didis prarastojo Vilniaus poetas sudėjo į savo eiles ne tik Holokausto siaubą, bet ir valią pasipriešinti blogiui, ir negęstančią viltį. Tebūnie šiandien atidengiama kukli atminimo lenta dar vienas kelio ženklas visiems, primenantis nepalaužiamo Vilniaus geto kovotojo gyvenimo ir poezijos prasmę“, – sakė A.Skaisgirytė Liauškienė.

A.Suckeverio atminimui skirtoje ceremonijoje kartu su grupe litvakų iš Izraelio dalyvavo dvi jo dukros ir anūkė, Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkas Simonas Alperavičius, Vilniaus žydų asociacijos Izraelyje vadovė Miriam Kantor.

1913 metais Smurgainyse gimęs A.Suckeveris nuo 1920 metų gyveno Vilniuje, studijavo universitete literatūrą, buvo vienas iš kultūros veikėjų grupės „Jung Vilne“ kūrėjų. Rašytojo ir poeto kūryba, atspindinti skaudžią XX a. Vilniaus žydų istoriją, pelnė pasaulinį pripažinimą, yra išversta į daugelį kalbų. A.Suckeverio poeziją yra vertęs ilgametis jo draugas Česlovas Milošas. Šiemet Jeruzalės knygų mugėje pristatytas A.Suckeverio knygos „Iš Vilniaus geto“ vertimas į lietuvių kalbą.

Po Antrojo pasaulinio karo poetas iš Vilniaus griuvėsių gelbėjo žydų paveldo likučius, kurie tapo Žydų muziejaus pagrindu. Išvykęs gyventi į Izraelį, A.Suckeveris siekė išsaugoti gimtąją jidiš kalbą, rinko išlikusią Vilniuje veikusio žydų mokslo instituto medžiagą. 1946 metais jis liudijo Niurnbergo proceso metu.

2008 vasario 16 dieną Lietuvos Prezidento dekretu A.Suckeveris apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi. Poetas mirė 2010 metais Izraelyje.