„Ta vėliava visus metus kabojo balkone, iki tol ji niekam neužkliuvo“, – pareiškė daugybę kartų dėl įvairių administracinių teisės pažeidimų baustas ir iki šiol baudas mokantis vyras.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Danutė Mickevičienė antradienį išnagrinėjo administracinio teisės pažeidimo bylą, kurioje E. Ingiliartui surašytas protokolas dėl užsienio valstybės vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimo.

Dėl E. Ingiliarto veiksmų policija iš karto buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą, tačiau po beveik metus trukusio tyrimo nutarė, kad vyras turėtų atsakyti administracine tvarka.

„Net nežinojau, kad negalima pakabinti vėliavos – tai ką, negalima ir kitų valstybių, ar tik Rusijos vėliavos kabinti?“ – teisme klausė E. Ingiliartas.

Edvardas Ingiliartas
Jis patikino, kad gyvena viename Žirmūnų g. esančiame daugiabutyje, pirmajame aukšte. „Tai mano teritorija, ką noriu, tą ir darau – tai privati erdvė“, – bandydamas pateisinti savo elgesį kalbėjo jis.

Vyras spėja, kad toks jo „šventimas“ greičiausiai nepatiko kaimynams.

„Nežinau, kas mane įskundė, bet ta vėliava, pakabinta ant strypo, kabojo visus metus ir niekam netrukdė“, – kad padarė pažeidimą, E. Ingiliartas teigė sužinojęs tik tuomet, kai buvo iškviestas į policijos komisariatą.

Jis neslėpė, kad Rusijos vėliavą iki šiol turi namuose. „Niekas iš manęs negalėjo jos atimti, nebent teismas pasakys, kad turiu atiduoti“, – kalbėjo E. Ingiliartas.

Atsakomybėn patrauktas vilnietis tikino, kad nedidelę (maždaug 50x20 cm) Rusijos vėliavą nusipirko Vingio parke už 10 litų, kai buvo švenčiama Rusijos diena.

„Visi vaikšto su tomis vėliavėlėmis ir nieko, o mane baudžia“, – piktinosi jis.

„Jokios propagandos nevedžiau, prašau man atleisti, tikrai nežinojau, jog negalima kabinti Rusijos vėliavos, daugiau taip nedarysiu“, – kreipdamasis į bylą nagrinėjančią teisėją E. Ingiliartas prašė neskirti jam gresiančios piniginės baudos – esą neturi pinigų.

„Gal galima įspėjimą?“ – teisme bandė „derėtis“ jis.

Už padarytą pažeidimą E. Ingiliartui gresia bauda nuo trisdešimties iki penkiasdešimties litų.

Teismas skyrė įspėjimą

ATNAUJINTA 2014.06.18 d. 13.15 val.:

Trečiadienį teisėja D. Mickevičienė nutarė pažeidėją pripažinti kaltu - dėl Rusijos vėliavos iškėlimo jam skirtas įspėjimas.