Sutartis dėl teisinių konsultacijų ir atstovavimo tarp advokato J. Elzbergo ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Jono Urbanavičiaus pasirašyta šių metų kovo 6 dieną ir galioja vienerius metus.

Per šį laiką savivaldybė įsipareigojo mokėti advokatų kontorai mėnesinį 7,5 tūkst. litų atlyginimą.

Nusprendusi pirkti teisines paslaugas be konkurso savivaldybės administracija aiškina, kad teismuose susikaupė labai daug bylų, susijusių su svarbiausiais savivaldybės interesais.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad savivaldybė yra gavusi pranešimą iš Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) kartu su buvusio mero J. Imbraso ir vicemero Arturo Liudkovskio skundu dėl galimo neteisėto jų atleidimo iš pareigų.

Pažeidė įstatymą

DELFI primena, kad advokatas J. Elzbergas yra dirbęs sostinės savivaldybės Teisės ir personalo departamento direktoriumi, kai miesto meru buvo Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) lyderis Artūras Zuokas.

Užpernai pasitraukęs iš savivaldybės J. Elzbergas tapo advokatų kontoros „Motieka ir Audzevičius" partneriu ir ėmėsi konsultuoti įmonių grupę „Rubicon group".

Pernai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino, kad teisininkas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas per anksti perėjęs į kitą barikadų pusę.

Dabar jis vėl teismuose atstovaus savivaldybei.

Meras teigia sutaupęs

Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės Teisės departamentui vadovauja Egidijus Vilkickas. Departamente dar dirba ir algą gauna du direktoriaus pavaduotojai ir viena padėjėja.

Tačiau miesto meras Vilius Navickas DELFI teigia, kad siekdamas taupyti savivaldybės biudžeto lėšas, nusprendė teisės klausimais konsultuotis su samdomais teisės konsultantais. „Tokių teisinių paslaugų pirkimo vertė, įskaitant visus mokesčius, per metus neviršys 90 tūkst. litų, kai, tuo tarpu, teisės klausimais merui J. Imbrasui patarinėjusio mero patarėjo išlaikymas savivaldybės biudžetui per metus su visais mokesčiais kainavo per 105 tūkst. litų (į šią sumą neįskaityta šiam etatui reikalingų papildomų išlaidų - ryšių, interneto, transporto kaina)“, - teigė V. Navickas.

Paklaustas, kodėl teisinio konsultavimo paslaugas iš advokatų kontoros „Motieka ir Audzevičius“ nuspręsta pirkti be konkurso, meras atsakė, kad teisinių paslaugų pirkimas atliktas griežtai laikantis Viešųjų pirkimų įstatymo nustatytų mažos vertės (iki 100 tūkst. litų) pirkimų procedūrų.