Dokumentą su „išsiliejimo kambario“ idėja gavo sostinės tarybos Socialinių reikalų komitetas. Jo pirmininkas, socdemas Juras Požela dokumentą „ištransliavo“ socialiniame tinkle „Facebook“.

„Pasaulio praktika rodo, kad daugelyje užsienio šalių darbuotojai dėl per didelio darbo krūvio patiria stresą, šalinti šią būseną yra labai efektyvus būdas, kuris populiarus Japonijoje. Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybėje dėl įvairiausių priežasčių ir 2008 metų krizės buvo panaikinta nemaža dalis etatų, bet darbo krūvis tikrai nesumažėjo, todėl savivaldybės darbuotojai dažnai patiria stresus. Siūlau savivaldybės garažo rūsyje įkurti išsiliejimo kambarį“, - savo pasiūlymą rašte dėsto V. Bareikis.

Vilniaus meras A. Zuokas, sužinojęs apie „išsiliejimo kambario“ idėją, iš pradžių nusijuokė. „Reikės paklausti idėjos autoriaus, kokį kambarį jis turi omeny ir ką jis nori ten išlieti“, - DELFI sakė sostinės galva.

Pasak jo, stresą Vilniaus valdininkai galėtų išlieti įvairiausiais būdais. Esą išsiliejimui tinkama ir dalis savivaldybės garažo inventoriaus – valdininkams, pavyzdžiui, nedraudžiama apspardyti betoninių garažo kolonų.

„Yra skirtingi padaliniai, skirtingi departamentai. Vieniems tenka tikrai didelis krūvis, kitiems – galbūt mažesnis. Aišku, kartais tas darbų kiekis sukelia įvairių emocijų. Manau, galima rasti gerą iškrovos būdą“, - sakė A. Zuokas.

Meras siūlo savo receptą kovai su stresu. Pavyzdžiui, darbe pabūti po darbo valandų. „Geras būdas – gera muzika ir pabuvimas ramiai. Atėjimas į darbą anksčiau, o ne prieš pat darbą. Pasilikimas po darbo ilgiau, pabuvimas ramiai – geresnės iškrovos formos“, - svarstė pašnekovas.

Vis dėlto „išsiliejimo kambariui“ meras teigia neprieštarausiantis, jei tokios patalpos poreikį išsakys savivaldybės darbuotojų profsąjunga. „Jeigu darbuotojams yra toks poreikis ir tai padėtų – kodėl gi ne?“ - teigė A. Zuokas.

„Išsiliejimo kambariuose“ Japonijoje taikoma įvairi streso malšinimo praktika. Emocijas japonai gali išlieti, pvz., sudaužydami savo darbovietės maketą ar talžydami savo viršininką vaizduojančią lėlę. A. Zuokas teigė nesupyksiąs, jei savivaldybės tarnautojai sumanys pasirinkti pastarąjį variantą ir „išsiliejimo kambarį“ aprūpinti jo paties maketu.

„Nieko tokio. Jeigu tiktai į naudą ir darbingumą bei nuotaiką keltų – prašau“, - reziumavo sostinės meras.

*