„Svarstant „Lazdynų būsto“ akcijų privatizavimo klausimą savivaldybės privatizavimo komisijoje bene aktyviausiai bendrovės „City service“ interesus gynė miesto tarybos narys G. Kazakas. Jis savo interesų deklaracijoje nurodo dirbantis UAB "Domestas" generaliniu direktoriumi, UAB „Realco“ projektų vadovu, UAB „Urban Housing“ generaliniu direktoriumi ir gaunantis darbo pajamas iš šių įmonių.

Visos šios trys įmonės, kaip ir AB „City service“, priklauso vienai ir tai pačiai UAB „Rubicon group“ valdomų įmonių grupei. Todėl G. Kazakas galimai turėjo turtinį suinteresuotumą UAB „Rubicon group“ naudingo sprendimo priėmimu“, - teigiama LRLS frakcijos pranešime.

Anot liberalų, G. Kazakas savo atsisakymą nusišalinti nuo šio klausimo svarstymo paaiškino tuo, kad trys įmonės, kuriose jis dirba, nėra tiesiogiai susijusios su AB „City service“.

DELFI su G. Kazaku antradienį susisiekti nepavyko.

DELFI primena, kad praėjusių metų pabaigoje LRLS frakcijos seniūno Arūno Štaro vadovaujama Vilniaus miesto savivaldybės privatizavimo komisija nepatvirtino „Lazdynų būsto“ akcijų privatizavimo rezultatų, tuo pačiu iš aukciono laimėtojo AB „City service“ atėmė galimybę įsigyti automobilių stovėjimo aikštelę, esančią 2 ha sklype Parodų g. 2, Vilniuje.

Bendrovė „City service“ kreipėsi į teismą, prašydama įpareigoti Vilniaus miesto savivaldybę patvirtinti aukciono rezultatus ir dar vienai „Rubicon“ grupės įmonei perduoti „Lazdynų būsto“ akcijas kartu su visu nekilnojamuoju turtu, kuris, anot liberalų, „tikriausiai yra kur kas vertingesnis, nei už akcijas pasiūlyta beveik 7,5 mln. Lt pirkimo suma“.

Šiemet LRLS frakcijos seniūnas A. Štaras atsistatydino iš Vilniaus vicemero posto, o G. Kazakas pasitraukė iš valdančiosios frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ bei kartu su dviem Lietuvos rusų sąjungos atstovais sostinės savivaldybės taryboje įkūrė naują Nepriklausomą frakciją.