Trečiadienį tarybos posėdyje už vicemero atstatydinimą per slaptą balsavimą pasisakė 34 tarybos nariai, 8 buvo prieš, du balsavimo biuleteniai buvo sugadinti. Iš viso taryboje yra 51 narys.

Vilniaus meras liberalas Artūras Zuokas praėjusią savaitę pareiškė nepasitikėjimą vicemeru J.Imbrasu ir pareikalavo jo atsistatydinimo. Pagrindine nepasitikėjimo priežastimi meras įvardijo prastą vicemero darbą, šalinimąsi nuo atsakomybės ir "visišką nesitvarkymą" J.Imbraso kuruojamose miesto srityse - sveikatos apsaugos, miesto ūkio ir energetikos, socialinio būsto.

J.Imbrasas tuomet kategoriškai atmetė kaltinimus ir pareiškė neatsistatydinsiąs.

J.Imbraso ir Vilniaus mero pozicijos pirmą kartą viešai išsiskyrė kalbant apie "Vilniaus šilumos tinklų" pardavimą Prancūzijos bendrovei "Dalkia".

J.Imbrasas viešai kritikavo Vilniaus savivaldybės tarybos sprendimą išnuomoti Vilniaus šilumos tinklus Prancūzijos bendrovei "Dalkia". Sausio pradžioje savivaldybės tarybai tvirtinant sutartį, J.Imbrasas balsavo prieš.

Šis vicemero žingsnis buvo netikėtas, nes sutartį parėmė Vilniaus mieste valdanti Lietuvos liberalų sąjunga (LLS) ir jai atstovaujantis Vilniaus meras A.Zuokas.

Prieš merui pareiškiant nepasitikėjimą, vicemeras pareiškė išeinąs iš liberalų frakcijos savivaldybės taryboje, nes dabartinė liberalų politika, jo vertinimu, nesivadovauja savo programinėmis nuostatomis.