„Einant pro šalį nėra kur dėti akių – tokia gėda“

Delfi skaitytoja laiške rašė, jog jau ne pirmą kartą minėtas senamiesčio kiemas užteršiamas šiukšlėmis, kurias iš perpildytų konteinerių išblaško vėjas.

„Didžioji dalis – vienkartinės maisto pakuotės, popieriniai rankšluosčiai, servetėlės, maišeliai, vienkartinės polietileninės pirštinės... Liūto dalis – Vokiečių gatvėje veikiančių kavinių „produktas“. Su nostalgija prisimenu karantino metą – kai neveikė kavinės, aplink konteinerius buvo švaru, gyventojų į konteinerius nešamų šiukšlių, supakuotų į šiukšlių maišus, vėjas nenešiojo“, – rašė moteris.

Delfi skaitytoja, kad visa šalia – paminklas Gaonui ir interaktyvus informacinis stendas, vyksta dažnos ekskursijos.

„Kokį įspūdį apie Lietuvos kultūrą išsiveža svečiai – galima tik spėlioti. Einant pro šalį nėra kur dėti akių – tokia gėda“, – rašė ji.

Skaitytoja, gyvenanti Vilniaus senamiestyje dar pridūrė, jog mokestį už atliekų tvarkymo paslaugą juk moka.

Šiukšlių problema Vilniaus senamiestyje.

Problema aptarta dar metų pradžioje, žadami pokyčiai

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus Ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas Delfi informavo, kad konkrečiai ši skaitytojos iškelta problema buvo aptarta dar metų pradžioje.

„Situacija dėl gyventojų poreikių neatitinkančio atliekų tvarkymo organizavimo ir bendros vizualinės taršos tiek gyventojams, tiek turistams su aplink gyvenančiais žmonėmis buvo aptarta metų pradžioje.

Buvo nuspręsta įrengti tris aptvarus, kuriuose bus talpinami konteineriai. Tokiu būdu konteineriais galės naudotis tik priskirtuose pastatuose gyvenantys žmonės ir ten esantys verslai, jie nebus prieinami benamiams ir paukščiams, o tvarkyti konteinerius atliekų vežėjams bus paprasčiau.

Tokios talpyklos bus įrengtos trijose vidinio kiemo vietose – prie Vokiečių g. 5, 9 ir 15 namų. Šiuo metu talpyklos yra gaminamos ir turėtų būti įrengtos gegužę. Tai laikinas sprendimas, nes vykdant Vokiečių gatvės rekonstrukciją, numatyta įrengti požeminius konteinerius“, – pabrėžė Vilniaus miesto savivaldybės atstovas G. Grubinskas.

Jis pabrėžė, jog šiukšlės iš visų Vokiečių gatvės konteinerių yra išvežamos kasdien.

„Žydų ir M. Antokolskio gatvėse konteinerių nėra, visiems šių gatvių namams priskirti Vokiečių gatvės konteineriai, esantys vidiniame kieme. Dominikonų gatvėje gyventojams skirtų konteinerių nėra – yra tik du konteineriai, kurie skirti Vilniaus Arkivyskupijos Ekonomo Tarnybai, šie konteineriai aptarnaujami du kartus per savaitę. Atskirus gyventojams neprieinamus konteinerius taip pat turi Didžiosios g. 19 ir 19A restoranai“, – atsakyme Delfi teigė Vilniaus miesto savivaldybės atstovas G. Grubinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)