Iš viso naująją daugumą sudarys 38 iš 51 nariai.

Paklaustas, kodėl koalicijoje nėra Artūro Zuoko komandos bei ,,valstiečių“ frakcijos, Vilniaus meras teigė, kad su A. Zuoko komanda buvo iš viso nesiderėta, o LVŽS frakcijos norai buvo neadekvatūs.

,,Ką sakiau iš karto po rinkimų, su Laisvės sąjunga būtų sunku kalbėtis ir tik iš bėdos galima tai daryti. Tai džiaugiuosi, kad to neprireikė ir, manau, kad visi kiti partneriai yra patikimesni, skaidrūs ir su jais galima dirbti. O su šia frakcija būtų buvę sunku dirbti dėl daugybės priežasčių.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai kvietimas buvo išsakytas ir derybų pradžioje mes su jais kalbėjomės ir derybos vyko. Noriu labai aiškiai pasakyti, dėl ko galiausiai jų nėra pasirašant koaliciją, - tai jų norai ir politinės pozicijos buvo neadekvatūs frakcijos dydžiui, nes jie laimėjo tik tris vietas, o noras turėti politinių pozicijų buvo gerokai didesnis“, - sakė R. Šimašius.

Meras tikisi, kad savo programą įgyvendins 100 proc.

,,Turime plačią koaliciją, dėl darbų esame sutarę konkrečių ir aiškių, laiko deryboms turėjome ir jį išnaudojome prasmingai. Visus galimus aštrius kampus aptarėme. Manau, kad koalicija bus tikrai darbinga, bet tai nereiškia, kad nebus iššūkių, jų, žinoma, bus. Bet aš tikiuosi labai konstruktyvaus ir dalykiško darbo“, - kalbėjo meras.

R. Šimašius iš savo komandos į vicemerus deleguoja Vytautą Mitalą, jis pretenduoja kuruoti švietimą, miesto plėtrą, ūkį, socialinius klausimus, kultūros projektus.

LLRA į vicemerus deleguos dabartinę vicemerę Editą Tamošiūnaitę. Tapusi vicemere ji būtų atsakinga už asmens sveikatos priežiūrą, ikimokyklinį ugdymą, neformalų ugdymą, kultūrą bei saugų miestą.

Konservatoriai į vicemerus siūlo Valdą Benkunską, kuris kuruotų sporto ir sveikatingumo, šilumos ir energetikos, atliekų, daugiabučių namų administravimo, vandens ir nuotekų sritis.

Administracijos vadovu pirmajame tarybos posėdyje ir toliau bus siūlomas dabartinis direktorius Povilas Poderskis.

Taryboje išliks aštuoni komitetai: Miesto plėtros komitetas (pirmininkas iš ,,Už Vilnių kuriuo didžiuojamės“), Socialinių reikalų komitetas ( pirmininko postas - Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionys demokratai), Aplinkos ir energetikos (,,Už Vilnių kuriuo didžiuojamės“), Ekonomikos ir finansų (,,Už Vilnių kuriuo didžiuojamės“), Švietimo ir kultūros ( TS-LKD), Sveikatos ir sporto (LLRA), Savivaldybės plėtojimo ir viešosios tvarkos (Darbo partija), paslaugų ir miesto ūko (Darbo partija).

Kovo 3 d. vykusiuose Vilniaus miesto savivaldybės tarybos rinkimuose R. Šimašiaus vadovaujamas komitetas laimėjo 18 mandatų. R. Šimašius į derybas dėl koalicijos pakvietė 9 mandatus laimėjusius konservatorius, 6 mandatus laimėjusią Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir rusų aljanso koaliciją „Krikščioniškų šeimų sąjunga“, 5 mandatus gavusią Darbo partiją ir su trimis mandatais likusius „valstiečius“. Į derybas nepakviesta A. Zuoko komanda rinkimuose iškovojo 10 mandatų.

Kovo 17 dieną vykusiuose Vilniaus miesto mero rinkimuose R. Šimašius surinko 60 proc. rinkėjų balsų, o jo oponentas A. Zuokas - 38 proc.

Pirmasis naujosios Tarybos posėdis numatytas tik balandžio 24 dieną.