„Naujoji valdžia taip siekia užimti ne tik politinio pasitikėjimo postus bet ir politizuoti administracijos darbuotojų pareigas, grubiai pažeisdama įstatymus bei darbuotojų teises“, - teigia Vilniaus savivaldybės Administracijos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Darius Šaluga.

Profesinė sąjunga raštu kreipėsi į Vilniaus miesto tarybos narius, kviesdama nepritarti tarybai pateikto administracijos struktūros reorganizacijos projektui. Jeigu jam bus pritarta, profsąjunga žada kreipsis į teismą dėl reorganizacijos sustabdymo.

„Jei naujoji miesto valdžia ir toliau nepaisys darbuotojų interesų, profsąjunga imsis visų įstatymais numatytų priemonių, tarp jų ir kraštutinių – protesto akcijų bei streikų“, - teigia D. Šaluga.

DELFI jau skelbė, kad balandžio mėnesį darbą pradėjusi naujoji Vilniaus valdžia ketina pertvarkyti savivaldybės administracijos struktūrą. Projekte numatoma keisti kai kurių departamentų pavadinimus, jų pavaldumą. Pagal naująją tvarką visi departamentai būtų tiesiogiai pavaldūs administracijos direktoriui. Jam taip pat būtų pavaldūs savivaldybės skyriai ir visos seniūnijos. Administracijos direktoriaus pavaduotojų ryšiai su departamentais projekte nenumatyti.

„Jei bus keičiami departamentų pavadinimai, bus galima atleisti darbuotojus ir į jų vietas pasodinti reikalingus žmones“, - DELFI tikino buvęs sostinės meras liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas. Jis įsitikinęs, kad struktūrinė reforma naujajai valdžiai reikalinga tik tam, kad ji galėtų į postus savivaldybėje susodinti savo partiečius.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas DELFI tvirtino, kad struktūra bus keičiama neviršijant tarybos patvirtinto darbo užmokesčio fondo ir darbuotojų skaičiaus.