„Astros Astrauskaitės priėmimas į darbą atkreipė visuomenės dėmesį į Juventos gimnaziją. Tikriausiai dėl to gavome anoniminių pranešimų apie netinkamą direktorės Irinos Ignatavičienės elgesį ir kitas mokykloje egzistuojančias problemas. Reaguodami į pranešimus, inicijuosime galimo darbo pareigų pažeidimo nustatymo procedūrą“, – Eltai nurodė T. Gulbinas.

Ketvirtadienį A. G. Astrauskaitė atleista iš lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos darbo vietos Vilniaus „Juventos“ gimnazijoje. Ugdymo įstaigos vadovė paskelbė naują konkursą į mokytojo vietą ir, pažymi ji, pretenduoti į darbo vietą gali ir A. G. Astrauskaitė.

„O kodėl turėčiau (A. G. Astauskaitės kandidatūrai – ELTA) prieštarauti? Šiai dienai ji dirbti gali“, – teigė I. Ignatavičienė.

„Jei ji bus nuteista, tada taip, negalės dalyvauti, o kol kas gali dalyvauti. O savivaldybė man nurodė tik dėl to, kad nebuvo patalpintas dar dviejuose tinklalapiuose skelbimo konkursas lietuvių kalbos ir literatūros mokytojo. Tai dabar paskelbtas visur ir nematau grėsmės (gauti dar vieną savivaldybės įspėjimą – ELTA)“, – pridūrė ji.

Praėjusią savaitę A. G. Astrauskaitę įdarbinusi Vilniaus „Juventos“ gimnazijos direktorė gavo savivaldybės raštą, kuriuo raginama pedagogę atleisti iš einamų pareigų. Vilniaus miesto savivaldybės sudaryta komisija nustatė, kad A. G. Astrauskaitė buvo priimta į darbą pažeidžiant tvarką, t.y. nebuvo tinkamai paskelbtos atrankos. Vis tik, direktorė tikina, kad savivaldybės įspėjimas gautas dėl netinkamai paskelbto konkurso.

ELTA primena, kad A. G. Astrauskaitė 2021 m. rugpjūčio 10 d. prie LR Seimo organizavo mitingą, kuris virto riaušėmis. Dėl jų atliekamas ikiteisminis tyrimas, įtarimai dėl riaušių pateikti daugiau nei pusšimčiui žmonių. Dėl to antradienį ministrė J. Šiugždinienė teigė, kad jos asmenine nuomone tokie asmenys kaip A. G. Astrauskaitė neturėtų mokyti vaikų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją