Prioritetinis šalies vadovo dėmesys teko COVID-19 pandemijos valdymui ir pasiruošimui vakcinuoti gyventojus Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono, Elektrėnų, Švenčionių, Ukmergės, Širvintų, Šalčininkų, Trakų rajonų savivaldybėse.

Prezidentas, nuotoliniu būdu susitikęs su aštuonių Vilniaus regiono savivaldybių merais, domėjosi, kokius pagrindinius iššūkius valdant pandemiją mato savivaldybės, kokius sprendimus reikia priimti, kad vakcinacija nuo pat pirmos dienos vyktų sklandžiai ir be trikdžių.

Merai su prezidentu aptarė Sveikatos ekspertų tarybos rekomendacijas dėl vakcinavimo įgyvendinimo priemonių, sakė laukią aktyvesnio koordinavimo iš Sveikatos apsaugos ministerijos ir kitų atsakingų institucijų, išdėstė išankstinius siūlymus, kaip būtų galima optimizuoti bendradarbiavimą su centrine skiepijimo procesą savivaldybėse koordinuosiančia institucija.

„Vakcina Lietuvą pasieks jau sekmadienį – gruodžio 27 dieną. Nuo koronaviruso pirmieji bus skiepijami medikai ir ypatingos rizikos grupėje esantys senjorai. Lietuvą pasieks 0,6 proc. Europos Sąjungos vakcinos pirkimo dalies. Pirmosios siuntos kiekis yra proporcingas mūsų šalies gyventojų skaičiui“, – informavo prezidentas ir gavo merų patvirtinimą, kad savivaldybėse jau numatytos vakcinavimo vietos, rengiamasi personalo mokymams, tad sulaukus vakcinos delsiama nebus nė minutės.