„Čia yra jos sprendimas. Turi labai didelį autoritetą ir palaikymą (...). Bet, aišku, priėmė sprendimą, kad jau paskutinė bus kadencija. Žmogus mato taip savo planus“, – BNS sakė europarlamentaras, LLRA-KŠS lyderis Waldemaras Tomaszewskis.

Kaip nurodoma partijos penktadienį BNS pateiktame kandidatų sąraše, į Vilniaus rajono savivaldybės mero postą keliama LLRA-KŠS vicepirmininko Waldemaro Urbano kandidatūra.

„Vienareikšmiai tikimės, mes esame beveik tikri (kad jis laimės – BNS). Nes yra labai didelis įdirbis savivaldybėje“, – kalbėdamas apie W. Urbano kandidatūros sėkmę per rinkimus teigė W. Tomaszewskis.

M. Rekst Vilniaus rajono savivaldybes merės pareigas eina nuo 2004 metų.

Pasak LLRA-KŠS pirmininko, merė iš politikos nesitrauks, ji planuoja kandidatuoti į Vilniaus rajono savivaldybės tarybą.

„Ponia M. Rekst greičiausiai į tarybą balotiruosis (...). Taip pažadėjo. Taryboje buvo prašymas dar balotiruotis M. Rekst atsiprašė, kad nesibalotiruos į merus, bet pažadėjo, kad į tarybą eis“, – teigė jis.

Penktadienį W. Tomaszewskis patvirtino, jog pats sieks Vilniaus miesto mero posto.

Tarp kitų partijos kandidatų į merus – buvęs susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, jo kandidatūra keliama Trakų rajone.

Dabartinis Šalčininkų rajono meras Zdislavas Palevičius sieks perrinkimo.

Švenčionių rajone savivaldos rinkimuose mero posto sieks buvusio parlamentaro Zbignevo Jedinskio sūnus Edvardas Jedinskis, Zarasų rajone – Sergejus Šepliakovas, Visagino savivaldybėje – tarybos narys Sergejus Kotovas, Širvintų – Marijanas Buinickas.

Savivaldos rinkimai vyks kitų metų kovą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)