Todėl liko galioti savivaldybės tarybos priimtas sprendimas skirti 25 eurų mėnesinę kompensaciją už privačius darželius, kai vaiko ir vieno iš tėvų ar globėjų deklaruota gyvenamoji vieta yra Vilniaus rajono teritorijoje.

Laisvės partijai priklausančio Vilniaus rajono savivaldybės tarybos nario Danieliaus Ilkevič teigimu, priimtas įstatymas būtų išsprendęs nepakankamų vietų darželiuose problemą. Visgi, pasak jo, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovams taryboje pritrūko ryžto palengvinti rajono gyventojų gyvenimą.

„Nuoširdžiai tikiuosi, jog LLRA-KŠS nustos remtis siaurais partiniais tikslais ir pasielgs sąžiningai šeimų Vilniaus rajone atžvilgiu ateityje pritariant panašioms iniciatyvoms, didinančioms ugdymo prieinamumą, o Vilniaus rajono tarybos daugumos ir vykdomosios valdžios darbo principai bus įvertinti iš naujo“, – pranešime spaudai teigia D. Ilkevič.

ELTA primena, kad rugsėjo pabaigoje meras vetavo projektą, kuriuo Vilniaus rajono taryba nutarė skirti 25 eurų kompensaciją už privačius darželius. Meras siūlė tarybai sugrįžti prie jo siūlymo negavus vietos valstybiniuose darželiuose skirti kasmėnesinę 120 eurų išmoką.

R. Duchnevič tuomet teigė, kad tarybos narių pasiūlyta 25 eurų dydžio kompensacija yra tik deklaratyvi, objektyviai nesuderinama su ugdymo paslaugų prieinamumo didinimu, neefektyvi ir ekonomiškai nepagrįsta, realiai nesprendžianti susidariusios problemos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)