Į Lietuvą iš Baltarusijos prieš mėnesį atvykusios gyventi Olga su dukra Irina sakė, kad atvyko į oro uostą palaikyti Romano Protasevičiaus.

Olgos ir Irinos teigimu, tokiu būdu nori atkreipti dėmesį, kad tokių žmonių, kuriems gresia pavojus, Baltarusijoje yra tūkstančiai. Jos pačios kol kas bijo grįžti į Baltarusiją, bet sakė būtinai tai padarys.

Savo vardo nenorėjęs pasakyti baltarusis taip pat teigė norintis palaikyti R. Protasevičių ir tikėjosi, kad pasaulis pagaliau atkreips dėmesį į tai, kas vyksta Baltarusijoje ir kaip ten terorizuojami žmonės.

Laukimo salėje būrelis baltarusių, laukiantis su Baltarusijos vėliavomis, teigė, kad nors čia jų nedaug, jos žino, kad mintimis su jomis yra daugybė baltarusių, išsibarsčiusių po visą pasaulį.

Lietuvis Haroldas sakė atvykęs palaikyti, nes tai labai šiurpus įvykis, kai Europos oro erdvė nebėra saugi skrydžiams ir režimas padarė praktiškai terorizmo atvejį, apsimestinai nusodino tą lėktuvą, tai manau, kad mums reikia stengtis palaikyti, kadangi dar ypač ten dauguma Lietuvos piliečių skrenda, tai yra įvykis, į kurį reikėtų reaguoti

Primename, kad specialiosios tarnybos iš Atėnų į Vilnių skridusį lėktuvą dėl vieno keleivio privertė leistis Minske. Sulaikytas Baltarusijos opozicijos aktyvistas ir blogeris bei informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėjas ir vyriausiasis redaktorius Romanas Protasevičius. Prieš pat kariams jį išvežant nežinoma kryptimi, šalia buvusiems keleiviams R. Protasevičius ištarė: „Manęs laukia mirties bausmė“.

Trumpas pokalbis su jaunu Baltarusijos opozicijos aktyvistu įsiminė ne vienam keleiviui. Šiurpi žinia ir pareigūnų bei lėktuvo įgulos tylos siena dar labiau kėlė nerimą. Lyg nusikaltėlius lėktuvo keleivius apieškoję kariai su šunimis, siaurame koridoriuje laikė patikrai nė neleisdami nueiti į tualetą. Iš atostogų keliavę žmonės sako, kad apie neva kilusį konfliktą iš Minsko Lietuvos oro uosto vadovus pasiekusi informacija buvusi melaginga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)