Tam trečiadienio posėdyje savivaldybės atstovai pritarė bendru sutarimu.
A. Skaisčio vietą Švietimo reikalų komitete užims bendrapartietė Ieva Dauskurtė, pereinanti iš Miesto plėtros komiteto.

ELTA primena, kad rugsėjį, vykstant mokytojų streikui, A. Skaistys socialiniame tinkle „Facebook“ įsitraukė į bendrapartiečio pradėtą diskusiją apie Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) lyderį Andrių Navicką. Komentuodamas TS-LKD Širvintų skyriaus pirmininko Virginijaus Sarpausko įrašą, A. Skaistys sarkastiškai teigė, esą LŠDPS lyderis streiku siekia politinės naudos, nes stos „į blinkės partiją“.

Komentare jis taip pat pridūrė: „Komuniagos, o ne mokytojai.“

Tuo metu, reaguodamas į bendrapartietės, parlamentaro Lauryno Kasčiūno padėjėjos Jolantos Bizaitės komentarą, politikas ragino pedagogę neverkšlenti, o mokytojus vadino „broileriniais“.

Visgi vėliau politikas atsiprašė švietimo bendruomenės ir pasiaiškino, kad mokytojų „komuniagomis“ bei „broileriais“ nevadino. Anot konservatoriaus A. Skaisčio, įžeidžius epitetus jis paskyrė ne pedagogų bendruomenei, bet konkretiems asmenims.

Rugsėjo pabaigoje A. Skaisčiui konservatorių Priežiūros komitetas skyrė įspėjimą ir uždraudė metus laiko dalyvauti visuose artėjančiuose rinkimuose. Dar po kelių dienų, gavę gyventojo skundą, Vilniaus miesto tarybos Etikos komisija pradėjo tyrimą dėl pedagogus įžeidinėjusio politiko elgesio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)