„Reikia būti labai tiksliems, mes turime tris statinių sąvokas ar tipus: slėptuvės, priedangos ir bendrosios apsaugos statiniai. Tai slėptuvių Vilnius neturi apskritai – nulis. Nes slėptuvė yra inžinerinis statinys po žeme su gelžbetoninėmis konstrukcijomis.

Slėptuvių mes turėjom pristatytų sovietmečiu, per 34 nepriklausomybės metus jos visos buvo privatizuotos. Didžioji dauguma jų yra nugriautos ir jų vietoje yra pastatyti kažkokie kiti objektai. Dalis dar yra, bet jos visos yra privačiose rankose.

Tai slėptuvių Vilnius neturi, nežinau, kiek per Lietuvą mes galėtumėm suskaičiuoti slėptuvių“, – laidoje „Delfi interviu“ kalbėjo V. Benkunskas.

Vilnius, pasak jo, turi tik priedangų – vietų, skirtų trumpalaikei apsaugai.

„Priedangų Vilniuje skaičiuojama daugiau negu 620. Mes artėjame prie to procento, kurio mums reikia kalbant apie gyventojų skaičių, tai yra, kad 60 proc. gyventojų priedangose galėtų laikinai pasislėpti“, – teigė meras.

Priedangų funkciją gali atlikti ir viešosios paskirties, ir privatūs statiniai, pažymėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)