Be paties autoriaus M. Rogačio ir jo žmonos Innos Rogači, renginyje dalyvaus Seimo Pirmininko pavaduotojas Petras Auštrevičius, Suomijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Haris Maki-Reinikka, Lietuvos edukologijos universiteto rektorius Algirdas Gaižutis.

I. ir M. Rogačiai - daugiau kaip prieš 20 metų emigravusi į Suomiją iš Sankt Peterburgo (tuomet dar Leningrado) šeima. M. Rogačio meninis įdirbis dar Sovietų Sąjungoje leido jam greitai įsijungti į Suomijos ir pasaulio menininkų draugiją bei aktyviai įsilieti į platų kūrybinį gyvenimą. Jis aktyviai reiškėsi grafikos darbais, sukūrė plačiai žinomus plakatus Vladimiro Vysockio atminimui (1989), renginiams su Paulu McCartney (1993), Maurice Bejart (1990) ir kitais.

Nuo paskutinio XX a. dešimtmečio pradžios M. Rogačis daugiausiai savo kūrybinės energijos skiria tapybai. Iki šios dienos buvo surengta arba dalyvauta daugiau kaip 70 parodų Suomijoje ir kitose užsienio šalyse. Daugelį kartų yra apdovanotas specialiais diplomais ir prizais, jo darbai saugomi įvairiuose pasaulio muziejuose, įstaigose ir privačiose kolekcijose Suomijoje, Rusijoje, Izraelyje, JAV, Italijoje, Prancūzijoje, Jungtinėje Karalystėje, Austrijoje, Ispanijoje, Čekijos Respublikoje, Švedijoje, Ukrainoje ir kitur.