– Kur ir kodėl Jūs išvykstate?

– Laimėjau konkurse į Europos Sąjungos pagalbos misijos Ukrainoje vadovo pareigas. Tai patariamoji misija. Teiksime pagalbą Ukrainai reformuojant teisėsaugą: policiją, prokuratūrą, pasienio tarnybą ir kt.

Praėjau atranką, laimėjau konkursą. Bet sausio 7 d. ES Politinio saugumo komitetas dar turi patvirtinti paskyrimą, kadangi tai aukštos pareigos. Komitetas susideda iš ES ambasadorių.

– Ar daug kandidatų pretendavo į misijos vadovo postą?

– Atranka buvo trijų etapų. Pirmajame kandidatai siuntė savo gyvenimo aprašymus. Į antrąjį etapą pateko šeši kandidatai. Jie buvo kviečiami į Briuselį pokalbiui su atrankos komisija. Trečiajame etape liko du kandidatai: aš ir Čekijos atstovas. Tada vyko pokalbis su ES vyriausiąja užsienio reikalų įgaliotine Federica Mogherini. Praėjus penkioms dienoms po šio pokalbio gavau pranešimą, kad esu pasirinktas.

– Jau parašėte pareiškimą dėl pasitraukimo iš tarnybos policijoje?

– Dar ne. Laukiu komiteto sprendimo, tada parašysiu. Jei sprendimas bus teigiamas, vasario 1 d. jau turiu būti Kijeve. Kontraktas 1 metams. Jei viskas gerai, jis gali būti pratęstas iki 3 metų.

– Šeimą vešitės į Ukrainą?

– Ne, tai yra „non family mission“, t. y. misija be šeimos. Būsiu nuolatinis reisų Vilnius-Kijevas-Vilnius klientas. Mažiau nei valanda skrydžio.

– Ar šis Jūsų pasirinkimas kaip nors susijęs su dabartine situacija Lietuvos policijoje?

– Mes ne amžini, privalome kada nors rinktis. Mus įtakoja vienokie ar kitokie dalykai. Apie vienus jų galima kalbėti „į diktofoną“, apie kitus negalima.

Iki galutinės, nepratęsiamos kadencijos pabaigos man liko 3 metai. Reikia galvoti, ką darysiu po to. O kad laimėjau konkursą, taip gavosi.

– Policijoje sklando gandai, kad apsispręsti dėl pasitraukimo iš dabartinių pareigų Jums „padėjo“ Policijos departamento be pagrindo pradedami tarnybiniai patikrinimai bandant surasti nors kokių nors pažeidimų Jūsų darbe.

– Dviejų tarnybinių patikrinimų išvadose mano darbo pažeidimų nerasta. Dėl trečio - patikrinimas dar nesibaigęs. Tikiuosi, kad baigsis taip pat. Daugiau komentarų šiuo klausimu neturiu.