Pasak „Bershka“ parduotuves valdančios bendrovės „Apranga“ pranešimo, paskutinį kartą darbuotojas parduotuvėje lankėsi rugpjūčio 22 dieną ir testą atliko, nes jo aplinkoje buvo patvirtinta teigiama diagnozė.

Anot „Aprangos“ grupės personalo vadovės Audronės Martinkutės, bendrovė ėmėsi visų saugumo priemonių ir su darbuotojų palaiko nuolatinį ryšį. Jis šiuo metu sveiksta namuose, sakė A. Martinkutė.

„Akropolis group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas sako, kad užsikrėtęs darbuotojas COVID-19 simptomų nejautė.

„Šiuo metu neturime žinių, kad daugiau žmonių ar kitų parduotuvių darbuotojai jaustų virusui būdingus simptomus“, – trečiadienio vakarą išplatintame pranešime teigė D. Mertinas.

Pasak „Akropolis Group“ atstovo, tiek lankytojų, tiek darbuotojų saugumui prekybos ir pramogų centruose „Akropolis“ skiriamas didžiausias dėmesys. Vilniaus, Klaipėdos bei Šiaulių „Akropoliuose“ nuolat periodiškai dezinfekuojami dažniausiai liečiami paviršiai ir sanitarinės patalpos, ventiliacijos sistema veikia visu pajėgumu, periodiškai keičiami filtrai.

Tam, kad apsipirkimas būtų saugus, į prekybos ir pramogų centrus lankytojai įleidžiami tik su apsauginėmis veido kaukėmis. Rekomenduojama naudotis dezinfekciniu skysčiu, kurio galima rasti prie kiekvieno įėjimo į prekybos centrus, šalia sanitarinių zonų, parduotuvėse, maitinimo įstaigose bei pramogų erdvėse. Taip pat – išlaikyti saugų, bent 1 metro atstumą nuo kitų žmonių.

„Visi „Akropoliuose“ dirbantys žmonės taip pat laikosi griežtos rankų higienos, stebi savo sveikatą bei dėvi apsaugines nosį ir burną dengiančias veido kaukes. Tiek darbuotojams, tiek laikytojams nuolat primename, kad pajutę bet kokius peršalimui būdingus simptomus jokiu būdu nesilankytų ne tik prekybos ir pramogų centruose, tačiau apskritai visose viešose vietose – tokiu atveju savo ir kitų saugumui tiesiog likime namuose“, – sako D. Mertinas.

Patvirtinus diagnozę, parduotuvė uždaryta dezinfekcijai, artimą kontaktą turėję kolegos izoliavosi.

Planuojama, kad įgyvendinus saugumo priemones bei įsitikinus darbuotojų bei klientų saugumu, parduotuvė darbą atnaujins ketvirtadienį.

„Apranga“ rekomenduoja klientams, kurie parduotuvėje lankėsi rugpjūčio 20-22 dienomis, pajutus simptomus, izoliuotis ir registruotis COVID-19 testui.

Šiuo metu koronavirusine infekcija Lietuvoje tebeserga 834 asmenys, bendras užsikrėtimų skaičius, trečiadienio ryto duomenimis, siekia 2726. Izoliacijoje yra 4072 žmonės.