Greta jo stoviniavo vilkyškietė žmona Lineta. Pora miestelyje lankėsi jau penktą kartą, vietiniai draugiškai kalbino juos ir didžiavosi turintys bent vieną „savą“ užsienietį.

Tonis tamsaus gymio – jo tėvynė Uganda (Afrika). Vyras traukė į šventę atvykusių kitų miestų, kaimų gyventojų dėmesį, o vietinių nestebino. Greta besivaišinantys vyrai šnekino jį laužyta anglų kalba, kiti gi mėgino užvesti diskusijas lietuviškai. Kai kurie tapšnojo per nugarą, o uošvis priėjęs apkabindavo per pečius.

Lineta ir Tonis susituokę jau penkeri metai. Kasmet keletui savaičių aplanko moters tėvus Vilkyškiuose. Pora gyvena Didžiojoje Britanijoje, abu ten išvyko, palikę savo gimtines, ieškodami geresnio uždarbio. Susipažino dirbdami tame pačiame viešbutyje.

Kartu po Vilkyškių dvaro kiemą, kur vyko miestelio šventė, lakstė poros atžalos Enrikė su Amelija. Su mažosiomis žaidė jų teta. Pasirodo, ši garbanota, žavi moteris – Linetos brolio žmona. Irgi užsienietė – ispanė.

Toniui patinka Vilkyškiuose. Sakė, kad žmonės su juo elgiasi labai draugiškai, ne spokso, o mėgina užmegzti pokalbį. Pasak jo, Vilniuje Lineta ir Tonis sulaukia dar daugiau dėmesio. Kai kurie porą palydi nemandagiomis replikomis.