Pasak kanclerio, šis įvykis, manoma, nutiko prieš 16 metų.

„Jis pasimetęs šioje situacijoje, bet bent jau vyskupui pripažino, kad tie dalykai buvo, (...) pripažino daugelį dalykų“, – tvirtina L. Baltrušaitis.

„Mums labai liūdna ir nesmagu“, – sakė vyskupas.

Kalbos, kad illgametis Vilkaviškio rajono Alvito šv. Onos ir Lankeliškių švč. Trejybės parapijų klebonas Vytautas Kajokas (g. 1971 m.) galėjo nesilaikyti celibato ir yra net ne vieno vaiko tėvas, nedideliame miestelyje sklido jau seniai, tačiau niekas jų taip ir nepatvirtindavo, o parapijiečiai su tokių žinių skleidimu jau buvo susitaikę ir vis kartodavo, kad jų mylimas dvasininkas, kurį šie net vadindavo „kunigėliu“, yra be pagrindo apkalbamas. Tiesa, kai kurie gyventojai net neabejojo, kad tokios kalbos yra ne iš piršto laužtos, tačiau jo nesmerkė – juk jis irgi žmogus, o dar kiek daug gerų darbų yra padaręs visai bendruomenei.

Apie galimus dvasininko nesantuokinius santykius buvo pranešta ir teisėsaugai, tačiau ji, įvertinusi surinktą medžiagą, savo tyrimo nepradėjo – nebuvo nustatyta, kad galėjo būti padarytas nusikaltimas.

O ši įvairioms tarnyboms išsiųsta informacija, nors ir pateikta anonimiškai, buvo išties skandalinga – buvo teigiama, kad kunigas tuo metu, kai vadovavo parapijai priklausantiems vaikų globos namams, galėjo turėti santykių su nepilnamete globotine, vėliau ši esą susilaukė vaikų, o dabar jau yra išvažiavusi iš Alvito kaimo, bet ir toliau bendrauja su dvasininku.

Kad kunigas V. Kajokas gali būti nuodėmingas, anksčiau esą nežinojo ir Vilkaviškio vyskupija. Bent taip Delfi.lt sakė vyskupas R. Norvila – jis prisipažino, kad informacija apie buvusią globos namų auklėtinę vyskupiją pasiekė tik prieš praėjusių metų šv. Kalėdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)