Se­no­vi­nė so­dy­ba ant Ne­mu­no kran­to

Žmo­nes pik­ti­no se­niū­no nau­do­ji­ma­sis tar­ny­bi­ne pa­dė­ti­mi iš­nau­do­jant vie­šuo­sius dar­bus at­lie­kan­čius vy­rus, ku­rie ne tik dir­ba Rai­ti­nin­kų se­niū­no A.Lau­kai­čio so­dy­bo­je Eže­ry­no kai­me, bet ir
nau­doja se­niū­ni­jos tech­ni­ką. Lyg se­niū­ni­jo­je ne­bū­tų ki­tų svar­bių dar­bų.

Nu­vy­kę į Eže­ry­no kai­mą per Kle­po­čių miš­ką iš kar­to pa­ma­tė­me du vy­rus, žo­liap­jo­ve šie­nau­jan­čius pie­vą prie gra­žios se­no­vi­nės so­dy­bos. Šio kraš­to gy­ven­to­jai Ri­mas Ba­ri­nas ir Dai­nius Pa­ka­la pri­si­pa­ži­no se­niū­ni­jo­je at­lie­kan­tys vie­šuo­sius dar­bus, o pa­dir­bė­ti so­dy­bo­je pa­pra­šė pats se­niū­nas. „Mes se­niū­ni­jo­je ati­dirb­si­me ry­toj. Anks­čiau pas se­niū­ną nie­ka­da ne­dir­bo­me, pir­mą­kart mū­sų pa­pra­šė,“ – aiš­ki­no­si vy­rai.

Pa­klaus­ti, su kie­no tech­ni­ka jie dir­ba, tvir­ti­no, kad su sa­vo, tik se­niū­nas ku­ro nu­pir­kęs.

R.Ba­ri­nas sa­kė, į se­niū­no so­dy­bą at­vy­kę šio au­to­mo­bi­liu, siū­lė­si pa­ro­dy­ti trans­por­to prie­mo­nės do­ku­men­tus.

Se­no­vi­nė se­niū­no so­dy­ba Eže­ry­no kai­me gra­žio­je vie­to­je, ant pa­ties Ne­mu­no kran­to. Su­tvar­ky­ta, ant Ne­mu­no kran­to įreng­tos po­il­sio zo­nos su suo­liu­kais, Ne­mu­no sa­lo­je pa­sta­ty­ti suo­liu­kai žve­jams.

Pa­dė­ti pa­pra­šė pir­mą kar­tą

Tik iš­vy­kę iš so­dy­bos su­ti­ko­me at­sku­ban­tį se­niū­ną. Jis net ne­si­gin­či­jo, kad pas jį dir­ba žmo­nės, se­niū­ni­jo­je at­lie­kan­tys vie­šuo­sius dar­bus. Ry­liš­kiuo­se gy­ve­nan­tis ir nuo 2002-ųjų ru­dens Rai­ti­nin­kų se­niū­nu dir­ban­tis A.Lau­kai­tis, kaip ir už­klup­ti vy­rai, tei­gė pir­mą­kart pa­pra­šęs pa­dė­ti sa­vo so­dy­bo­je, o da­bar va­žiuo­jan­tis ir pa­sa­ky­sian­tis, kad dau­giau jo­je ne­dirb­tų: „Žmo­na su­sir­go, ry­toj so­dy­bo­je tu­ri bū­ti sve­čių, aš ruo­šiuo­si dviem šven­tėms se­niū­ni­jo­je – dau­gia­funk­cio cen­tro ati­da­ry­mui, Ry­liš­kių baž­ny­čios dvi­de­šimt­me­čiui, ne­be­spė­ja­me su­si­tvar­ky­ti.“ Tik dėl žo­liap­jo­vių A.Lau­kai­tis tu­rė­jo ki­tą pa­aiš­ki­ni­mą – vie­na jo, o ki­ta pri­klau­san­ti se­niū­ni­jai, ku­rą tech­ni­kai nu­pir­kęs pats.

Iš­va­žia­vus iš Ry­liš­kių su­tik­tas pa­ke­les šie­nau­jan­tis Po­vi­las Am­šie­jus sa­kė dir­ban­tis sa­vo žo­liap­jo­ve ir ku­ro už sa­vus pi­ni­gus įsi­pi­lan­tis, nes se­niū­ni­ja nie­ko ne­duo­dan­ti. Pa­si­ro­do, vy­ras se­niū­ni­jo­je at­lie­kan­tis nau­din­gus dar­bus už gau­na­mą pa­šal­pą. Tik ne­aiš­ku, kiek nuo tos pa­šal­pos jam lie­ka, kai ten­ka nau­do­ti sa­vą tech­ni­ką ir pa­čiam pil­tis ku­rą.

Se­niū­nas net ne­slė­pė, kad žo­liap­jo­vių, ku­rių se­niū­ni­jo­je yra dvi, ati­dir­ban­tiems už pa­šal­pas ne­duo­dan­tis.

A.Lau­kai­tis pri­klau­so ra­jo­no va­do­vų at­sto­vau­ja­mai par­ti­jai – Tė­vy­nės są­jun­gai-Lie­tu­vos krikš­čio­nims de­mok­ra­tams. Pa­gal šios par­ti­jos kan­di­da­tų są­ra­šą bu­vo iš­rink­tas į šios ka­den­ci­jos ra­jo­no ta­ry­bą, bet man­da­to at­si­sa­kė, nes jis ne­su­de­ri­na­mas su se­niū­no pa­rei­go­mis.