Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) esą maždaug prieš mėnesį pasiekė anoniminis darbuotojų skundas dėl įstaigos vadovo veiksmų. Ant skundo, kurio kopiją gavo ir DELFI, nėra nei vieno parašo, anonimiškumas aiškinamas baime prarasti darbą.

Skunde V. Grigas kaltinamas savivale, arogancija ir teisės aktų nesilaikymu. Esą jo vadovavimo laikotarpiu „buvo atleista daug gerų, kompetentingų gydytojų, slaugytojų ir pagalbinio personalo, sumažėjo atlyginimai.

„Tačiau pats direktorius būdamas administratoriumi sugeba per tas pačias darbo valandas dirbti ir echoskopuotoju, ir endoskopuotoju, ir atlikti kolonoskopijas, ir dirbti gyd. chirurgu konsultacinėje poliklinikoje atostogaujant kitam chirurgui, ir gydyti pacientus slaugos skyriuje (turi savo pacientų palatas) ir žinoma atlikti direktoriaus funkcijas“, - piktinamasi rašte.

Esą lėšų šioje ligoninėje netrūksta tik jo statytiniams, tuo tarpu kitiems algas kelti jų nepakanka.

Ministerija domėsis direktoriumi

Sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė-Šriubėnė patvirtino, kad ministerija gavo Molėtų ligoninės darbuotojų anoniminį skundą dėl įstaigos vadovo veiksmų.

„Pateikta informacija išties kelia nerimą, todėl yra pavesta atsakingiems specialistams išsiaiškinti realią situaciją ir informuoti apie tai ministerijos vadovybę. Tuomet daugiau bus galima pasakyti dėl tolimesnių veiksmų ir Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rekomendacijų Molėtų savivaldybei, kuri yra šios ligoninės steigėja ir turi įrankius priimti sprendimus“, - teigė L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

Taip pat, pasak jos, SAM jau prieš mėnesį yra informavusi Molėtų rajono savivaldybę apie nerimą keliančią informaciją.

„Taip pat norime padėkoti pilietiškiems darbuotojams, kurie išdrįso apie tai pranešti, nes tokius atvejus būtina viešinti. Vertinant tai, kas išdėstyta gautame skunde, susidaro įspūdis, kad tokia savivalė galimai vyksta ir galbūt kai kurie veiksmai yra netinkami ar neetiški iš įstaigos vadovo pusės. Tad visa tai aiškinasi atsakingi specialistai. Tikimės, kad greitu metu sulauksime naujausios informacijos“, - teigė L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

Nemalonumų sulaukė po išsakytos kritikos

Apie tai, kad direktorių persekioja nemalonumai, paaiškėjo praėjus maždaug savaitei po DELFI išpublikuoto teksto, kuriame jis prabilo apie mažų ligoninių patiriamas problemas.

37 metų direktorius tuomet sakė, kad didžiuojasi savo komanda, tačiau skundėsi sunkiai randantis bendrą kalbą su ministerija, ir nepakankamu dėmesiu mažoms ligoninėms.

„Ministras sutiko su mumis pabendrauti, bet tuo momentu atsirado labai daug skubių reikalų. Jis mums skyrė žymiai mažiau laiko nei Minedui ir paliko toliau diskutuoti su viceministre Gintare Šakalyte, ši visų akivaizdoje tiesiai šviesiai pasakė: „Jūs rajone žudote žmones.“. Tai neetiškas ir, sakyčiau, ciniškas požiūris į kolegas, kurie baigė tuos pačius mokslus ir dirba žmonių labui. Ar tokie „kvalifikuoti“ sveikatos vadybos specialistai gali strateguoti sveikatos sistemą?“, – tuomet piktinosi V. Grigas.