„Vertindami tą situaciją, kuri už lango, sergančiųjų skaičių, tikrai turime grįžti prie to klausimo. Jau yra buriama darbo grupė, bet, akivaizdu, kad neturime kelių mėnesių, kad palaipsniui spręstume tą problemą. Todėl vienokie ar kitokie sprendimai, kad ir trumpalaikiai, nuotoliniam balsavimui turės būti priimti. Manau, kad tai bus vienas pirmųjų darbų šio Seimo. Turime užtikrinti nepertraukiamą Seimo funkcionavimą net ir pačiomis sudėtingiausiomis kritinėmis sąlygomis, kuriuos dabar diktuoja pandemija“,- penktadienį žurnalistams Seime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Po iškilmingos Seimo narių priesaikos ceremonijos penktadienio vakarą bus renkamas Seimo pirmininkas, taip pat kol kas vienas Seimo pirmininko pavaduotojas.

Konservatoriai Seimo vicepirmininko pareigose norėtų matyti Jurgį Razmą.

V. Čmilytė-Nielsen neatmetė, kad jis eis Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo pareigas. Kitų galimų kandidatų į pavaduotojus ji kol kas nenurodė.

„Jei tapčiau Seimo pirmininke, vienas pirmųjų darbų bus susitikti su frakcijomis ir išklausyti jų nuomonę“,- sakė kandidatė vadovauti Seimui.
Seimo statutas numato, kad parlamento pirmininkas turi ne daugiau nei 7 pavaduotojus, kuriuose Seimas renka slaptu balsavimu.

Kandidatus į Seimo pirmininko pavaduotojų pareigas, pasitaręs su frakcijomis, Seimo pirmininkas siūlo taip, kad Seimo pirmininko pavaduotojais būtų ne mažiau nei du Seimo opozicijos atstovai.