„Vieningas Kaunas ateina su žmonėmis, kuriais drąsiai gali pasitikėti kiekvienas kaunietis. Tai asmenybės, savo srityse daug pasiekusios ne kalbomis, bet realiais darbais. Neabejoju, kad tokie tarybos nariai būtų naudingi toliau kuriant mūsų ateities miestą. Šiandieninis Kaunas yra gerokai pasikeitęs nuo to nepelnytai apleisto ir pašaipų objektu buvusio miesto. Dabar į Kauną žiūri su pagarba ir jis tikrai vertas geriausių – žmonių, idėjų ir darbų“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pirmasis kandidatų sąrašo dešimtukas išliko beveik nepakitęs – jame rikiuojasi aštuoni jau per praėjusius savivaldos rinkimus kauniečių pasitikėjimą pelnę kandidatai. Pasak V. Matijošaičio, toks „Vieningo Kauno“ branduolys patvirtina faktą, jog tai yra stabili, tarpusavyje darniai dirbanti ir kietai „susilipdžiusi“ komanda.

„Sąrašas sudarytas ir pateiktas VRK, tačiau tai tik įžanga. Seimo politikų dėka toliau nešiojame „geležines klumpes“, norėdami tęsti darbus miestui – surinkti virš 1200 parašų, kaip įrodymą, kad turime gyventojų palaikymą. Po to VRK dar juos sutikrins ir tik tuomet būsime įregistruoti kandidatais.

Absurdiška situacija: „Vieningas Kaunas“ praėjusiuose rinkimuose pelnė rekordiškai didelį kauniečių palaikymą ir vis tiek turi rinkti parašus, o politinėms partijoms, kurios nesulaukė jokio pasitikėjimo ir nebuvo išrinktos į miesto tarybą, šios prievolės nėra (...)“, – pastebėjo V. Matijošaitis.

„Vieningo Kauno“ kandidatų sąraše – savo sričių profesionalai: Kauno miesto garbės pilietė dr. Jūratė Elena Norvaišienė, LSMU Psichiatrijos klinikos vadovė prof. dr. Virginija Adomaitienė, Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys, Dailės akademijos dekanas, architektas prof. Jonas Audėjaitis ir architektas Donatas Bacevičius, olimpietė Inga Juodeškienė, Lietuvos audito rūmų direktorius dr. Marius Lanskoronskis, VDU Studentų reikalų departamento vadovas Mantas Simanavičius bei kiti kauniečiai, sukaupę solidžią patirtį verslo, asociacijų bei viešų įstaigų veikloje.

Sąrašas:

1. Visvaldas Matijošaitis
2. Dr. Jūratė Elena Norvaišienė
3. Benjaminas Želvys
4. Ramunė Bičkauskienė
5. Prof. Jonas Audėjaitis
6. Mantas Jurgutis
7. Andrius Palionis
8. Loreta Stonkienė
9. Prof. dr. Virginija Adomaitienė
10. Šarūnas Matijošaitis
11. Simas Sirtautas
12. Dainius Matijošaitis
13. Rosvydas Marcinkevičius
14. Jaunius Ramoška
15. Ingrida Visockienė
16. Karolina Žekaitė
17. Rimantas Lekavičius
18. Saulius Kavaliauskas
19. Viktorija Mačiūnė
20. Inga Juodeškienė
21. Saulius Vilius Bartaška
22. Ingrida Lapėnaitė-Krasnickė
23. Tomas Žebuolis
24. Karolis Stirbys
25. Mantas Simanavičius
26. Dr. Kęstutis Morkūnas
27. Mindaugas Stulgis
28. Ligita Valalytė
29. Inga Kumetienė
30. Vilius Vaitkevičius
31. Justina Kielaitytė-Medvedevienė
32. Gediminas Vasiliauskas
33. Aušra Papirtienė
34. Gediminas Ignatavičius
35. Ernestas Belevičius
36. Mindaugas Šimkus
37. Karina Paulauskienė
38. Marius Astrauskas
39. Doc. dr. Aurelijus Kazys Zuoza
40. Dr. Marius Lanskoronskis
41. Vitalijus Rybalko
42. Giedrius Kazlauskas
43. Regina Grigonienė
44. Donatas Bacevičius

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)