„Vakar visiškai darbo dienos pabaigoje pasibaigė procedūros ir buvome registruoti kaip politinis komitetas, tai reiškia, kad išlaikome galimybę kelti kandidatus į tarybą“, – BNS trečiadienį sakė jis.

„Tai reiškia, kad mums, galima sakyti, pavyko sunešioti geležines kurpaites, kurias uždėjo Seimo nariai, reikalaudami pereiti biurokratinę procedūrą per trumpą laiką, tuo pačiu įsteigiant naują organizaciją“, – kalbėjo A. Palionis.

Pasak jo, tam, kad galėtų savivaldos rinkimuose naudoti „Vieningo Kauno“ pavadinimą, judėjimui teko pervadinti iki šiol turėtą juridinį asmenį – visuomeninę organizaciją.

Ji dabar vadinasi „Sėkmingas Kaunas“, o „Vieningo Kauno“ pavadinimas suteiktas naujajam politiniam komitetui, dalyvausiančiam rinkimuose.

Pasak vicemero, nemaža dalis politinio komiteto steigėjų yra nauji, nes ne visi judėjimo nariai registruoti Kaune, kaip reikalauja naujoji tvarka.

„Atsirado, mūsų akimis, formalūs kriterijai – kad asmuo būtinai turi būti registruotas tos savivaldybės teritorijoje ne trumpiau kaip šešis mėnesius ir taip toliau. „Vieningo Kauno“ organizacija vienijo žmones, kurie gyvena Vilniuje, Kauno rajone – neapsibrėžę esame formaliai tos teritorijos“, – kalbėjo A. Palionis.

Pasak jo, užregistravus politinį komitetą, bus sudaromas kandidatų sąrašas.

„Mes dar neturime pasitvirtinę kandidatų sąrašo. Esame kalbėję viduje, diskutavę apie rinkimus, tačiau tų sprendimų galutinių taip ir nebuvo. Kai žinome, kad formaliai turėsime teisę iškelti kandidatų sąrašą, dabar jau sėsime konkrečiai kalbėti ir su galimais kandidatais ir darysime tai, ką daro kiti – reitingavimas, programos pateikimas“, – aiškino Kauno vicemeras.

Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio vadovaujamam „Vieningam Kaunui“ taryboje šiuo metu atstovauja 32 iš 41 tarybos nario.

Antrą kadenciją miestui vadovaujantis V. Matijošaitis kol kas nėra paskelbęs, ar sieks trečiosios kadencijos. Tai jis turėtų padaryti netrukus.

A. Palionis teigė, jog žmogus, kuris bus iškeltas į merus, bus ir komiteto sąrašo lyderis.

„Labai drąsūs kandidatai į merus, jeigu jau žino, kad jie bus išrinkti į merus ir nedalyvauja tarybos narių rinkimuose“, – paklaustas, kodėl į abi pozicijas bus teikiamas tas pats žmogus, sakė jis.

A. Palionis neatsakė, ar jis, ar kiti šiuo metu savivaldybei vadovaujantys politikai rengiasi dalyvauti rinkimuose, bet teigė, kad „branduolys tikrai bus visas tas pats“.

Seimas šiemet sugriežtino politinių komitetų registravimo tvarką: nustatyta prievolė steigti juos kaip juridinius asmenis, keliami didesni reikalavimai dėl steigėjų skaičiaus.

„Vieningo Kauno“ atstovai laikosi pozicijos, jog ši tvarka buvo pakeista siekiant, kad kuo mažiau komitetų galėtų dalyvauti rinkimuose.

„Nei įtraukimo buvo, nei atsižvelgta į įstatymo leidybos eigoje teiktas konstruktyvias pastabas ir finalą mes gauname tokį: deklaruota, kad turi būti lygios galimybės ir teisės, finalas, kad vis tiek yra lygesni už lygius. Lygiausi yra partijos“, – kalbėjo A. Palionis.

Politinės kampanijos dalyvių registravimas vyks iki gruodžio 12 dienos.

Tą pačią dieną, iki rinkimų likus 83 dienoms, prasidės kandidatų pareiškinių dokumentų priėmimas.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kitų metų kovo 5 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)