„Bene labiausiai pasidžiaugta Ventos gimnazijoje sustatytomis naujomis spalvingomis spintelėmis vaikų daiktams. Jų dėka gimnazija nuo pat pirmosios mokslo metų dienos atsisako naudojimosi mobiliaisiais telefonais vos tik gimnazistai peržengia mokyklos slenkstį – jie telefonus paliks spintelėse. Išeidami namo telefonus pasiims.

Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas tokį draudimą naudotis mobiliaisiais telefonais ir turėti uniformas kaip siekiamybę iškėlė visoms rajono mokykloms. Kai kurios mokyklos kol kas prašo moksleivių nesinaudoti telefonais tik pamokų metu“, – informavo savivaldybė.

Šis rugsėjis mokiniams buvo kitoks, nes pokyčių buvo ir gerokai daugiau.

Įsiklausiusi į mokyklų vadovų keliamą pamokų lankomumo problemą, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) parengė Mokinių, besimokančių pagal bendrojo ugdymo programas, mokyklos lankomumo užtikrinimo tvarką. Tokia visoms mokykloms bendra tvarka parengta pirmą kartą, ja vadovaudamosi mokyklos išlaikys nustatytus bendrus principus, praneša ministerija.

Mokiniai

Nuo šio rugsėjo tėvai gali pateisinti penkias mokymosi dienas per mėnesį, praleistas dėl ligos.

Taip pat gali pateisinti ir daugiau pamokų, praleistų dėl objektyvių aplinkybių. Iki šiol tėvai galėjo pateisinti visas vaiko praleistas pamokas, primena ministerija. Nustatyta, kad dėl svarbių asmeninių priežasčių gali būti pateisinama iki 3 mokymosi dienų per pusmetį, arba ne daugiau nei 2 mokymosi dienos per trimestrą. Mokykla gali nusistatyti kitą tvarką ir pateisinti ir daugiau mokymosi dienų, jei atsiranda tam pagrįstos priežastys, pažymima pranešime.

Praleistas mokinių pamokas mokyklos vadovas ar jo įgaliotas asmuo gali pateisinti dėl kitų priežasčių: jei mokinys dalyvauja sporto varžybose, olimpiadoje ar kitame renginyje, jei mokinys turi kvietimą atvykti į valstybinę ar savivaldybės instituciją ar įstaigą. Tėvai apie vaiko neatvykimo į mokyklą priežastis turės informuoti tą pačią dieną, jei įmanoma – iki pamokų pradžios. Jei iš tėvų mokykla nesulauks informacijos, atsakingi darbuotojai susisieks su jais, informuos apie vaiko neatvykimą į pamokas, nurodo ministerija.

Mokykla reaguos į pasikartojančius mokyklos nelankymo atvejus Pasak ŠMSM, jei praleidimai be pateisinamos priežasties kartosis, įsitrauks mokyklos Vaiko gerovės komisija, kartu bus ieškoma pamokų nelankymo problemos sprendimo būdų. Jei po mokyklos pagalbos suteikimo situacija nepagerės, mokykla galės kreiptis į savivaldybės tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorių dėl koordinuotai teikiamos pagalbos šeimai skyrimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)