Sargyba bus atšaukta iškart po to, kai bus aptarta, kaip apsaugoti Turniškėse gyvenančius valstybės vadovus. Jau gautas Vyriausybės kanceliarijos atsakymas, taip pat laukiama Prezidentūros pozicijos.

Apie būsimą šalies vadovų apsaugą kalbėta ir su Vadovybės apsaugos departamento vadovu Raimundu Kairiu.

"Turiu prieš akis schemą, kaip reikia perkelti tvoras, sutvarkyti postus, skirti daugiau žmonių", - aiškino G.Furmanavičius.

Jis teigė, jog iš Turniškių pasitraukus Vidaus tarnybos pirmojo pulko pareigūnams reikės sustiprinti prezidento ir premjero rezidencijų apsaugą. Pavyzdžiui, nuo šalies vadovo Valdo Adamkaus rezidencijos langų iki tvoros tėra dvidešimt metrų, todėl ją teks perkelti atokiau.

"Mes negalime šalies vadovų palikti be apsaugos. Gal kas nors to tik ir laukia, norėdamas patikrinti mūsų budrumą", - kalbėjo G.Furmanavičius.

Prieš ketverius metus teritoriją, kurioje įsikūrusios Lietuvos prezidento, premjero bei užsienio diplomatinių atstovybių rezidencijos, vidaus reikalų ministro įsakymu, pradėjo saugoti Vidaus tarnybos pulkų šauktiniai.

Nuo 2004-ųjų pabaigos postuose prie dviejų įvažiavimų į Turniškes budi Vidaus tarnybos pulkų profesionalios tarnybos pareigūnai. Turniškių gyventojai už šią apsaugą nemoka nė cento, nes pulkai komercinės veiklos nevykdo ir yra išlaikomi iš mokesčių mokėtojų pinigų.

Privilegija turėti nemokamą apsaugą naudojasi ir kontroversiškomis aplinkybėmis Turniškėse įsikūrę privatūs asmenys.