„Norime pasitvirtinti koncepciją tam, kad pradėtume dėlioti į tam tikrus finansavimo mechanizmus visų pirma“, – trečiadienį LRT radijui sakė vidaus reikalų viceministras V. Dmitrijevas.

Anot jo, Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vertinimu, labiausiai civilinės saugos srityje trūksta institucijų tarpusavio sąveikos, visuomenės švietimo.

Vidaus reikalų viceministras taip pat akcentuoja priedangų tinklo Lietuvoje plėtros poreikį. Taip pat, anot V. Dmitrijevo, svarbus ne tik priedangų skaičius, bet ir pačių priedangų įrengimas.

„Nemažai kalbame apie priedangų tinklą, jei atsitiktų tokia situacija, kad gyventojams reikėtų rasti tą laikiną prieglobstį, tai vėlgi mes tą priedangų tinklą tarsi plečiame, bet iš esmės tuo pačiu ir suprantame, kad priedangos turėtų būti tam tikra prasme aprūpintos, joms dėmesys turėtų būti skirtas didesnis, kad daugiau gyventojų ten, esant nesaugiai situacijai, galėtų patekti, turėtų priedangų tinklą netoli darbo vietos ar gyvenamosios vietos“, – dėstė V. Dmitrijevas.

Vidaus reikalų viceministras pažymėjo, kad VRM siekia, jog miestuose priedangose, esant pavojui, galėtų pasislėpti ne mažiau kaip 60 proc. gyventojų, o rajonuose – ne mažiau kaip 40 proc. gyventojų.

„Jeigu kalbant apie priedangų tinklą, tai taip, mes tą plėtrą planuojame, kad miestuose būtų galimybė ne mažiau 60 procentų gyventojų pasiekti priedangas, jei to prireiktų. Kaimiškose vietovėse, žinoma, dėl to yra problema, bet rajonuose būtų apie 40 procentų, kaimiškose vietovėse turbūt reikėtų orientuotis į gyvenamųjų namų rūsių įrengimą“, – komentavo V. Dmitrijevas.

Jis priminė, kad šie reikalavimai Vyriausybės buvo patvirtinti šių metų liepą.

„Iš esmės mes tą rodiklį savo laiku pasieksime. Šiai dienai galime kalbėti apie tai, kad bendrai yra paskaičiuota, kad priedangų užtenka 29 procentams gyventojų“, – dabartinę situaciją pristatė vidaus reikalų viceministras.

Kaip anksčiau skelbė VRM, Civilinės saugos stiprinimo koncepcija apima planų ir veiksmų laikotarpį iki 2030 m., koncepcijoje numatytos šešios civilinės saugos srities veikimo kryptys, jų įgyvendinimui prireiktų apie 283 mln. eurų.

Vyriausybė Civilinės saugos stiprinimo koncepciją svarstys trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)