Kaip praneša Užsienio reikalų ministerija (URM), susitikime buvo aptarti NATO viršūnių susitikimo Vilniuje rezultatai, regioninis saugumas, Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą bei dvišalio Lietuvos ir JAV bendradarbiavimo klausimai. Svečiai domėjosi Lietuvos patirtimi atremiant saugumo iššūkius ir grėsmes regione, sankcijų taikymo Rusijai ir Baltarusijai klausimais, taip pat Lietuvos ir Europos Sąjungos parama Ukrainai.

Susitikimo metu J. Survila taip pat akcentavo būtinybę ne tik toliau tęsti, bet spartinti ir dar labiau didinti paramą Ukrainai, kovojančiai su Rusijos agresija, didinti politinį spaudimą, plėsti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai bei padėti Ukrainai kaip galima greičiau integruotis į euroatlantines struktūras.

„Rusija turi pralaimėti ne tik mūšio lauke, bet ir politiniuose bei diplomatiniuose frontuose. Todėl būtina ne tik spartinti ir didinti karinę paramą Ukrainai, bet ir padėti kuo greičiau laimėti, siekiant kuo spartesnės integracijos į NATO ir Europos Sąjungą“, – teigė viceministras.