„Rusija iš tikrųjų yra suvereni valstybė ir ji gali tokias nepraneštas pratybas daryti kada nori, bet taip, mane neramina, kadangi tai yra daroma netoli Lietuvos sienos“, - žurnalistams Briuselyje trečiadienio vakarą sakė NATO šalių ministrų susitikime dalyvaujantis M. Velička.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį įsakė Gynybos ministerijai skubiai surengti šalies ginkluotųjų pajėgų kompleksinį kovinės parengties patikrinimą Vakarinėje ir Centrinėje karinėse apygardose, nurodė gynybos ministras Sergejus Šoigu.

M. Veličkos vertinimu, Rusijos veiksmai šiuo metu nėra atsitiktiniai.

„Atsižvelgiant į tai, kad politinė situacija Ukrainoje šiandien yra nestabili, tai tokios pratybos kelia pagrįstą nerimą dėl to, jog turbūt mažai būna, kad tokie incidentai sutaptų tiesiog. Tai turbūt yra daroma tendencingai", - svarstė jis.

Savo ruožtu NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas spaudos konferencijoje trečiadienį sakė manantis, kad pranešdami apie šias pratybas rusai „įgyvendino skaidrumo reikalavimus“.

Paprašytas įvertinti galimą pratybų grėsmę, A. F. Rasmussenas sakė: „Aš nepasirengęs leistis į detales apie pratybų mąstą ir tikslą. Viskas, ką aš žinau, yra tai, kad buvo pranešta apie karines pratybas. Mes buvome informuoti“.