Tai buvo pirmasis viceministro M. Abukevičiaus ir DG CNECT atstovų dvišalis susitikimas.

Kalbėdamas apie Lietuvos prioritetus kibernetinio saugumo srityje, viceministras pristatė Lietuvos planus dėl nepatikimų gamintojų technologijų eliminavimo iš ypatingos svarbos informacinės infrastruktūros ir valstybės informacinių išteklių bei akcentavo poreikį platesnių ES lygmens diskusijų šiuo klausimu.

Susitikime Lietuvos ir EK atstovai taip pat aptarė atnaujintą direktyvos pasiūlymą dėl priemonių aukštam bendram kibernetinio saugumo lygiui visoje ES užtikrinti (vadinamoji TIS 2 direktyva) ir su ja susijusius pagrindinius pokyčius, įskaitant reikalavimus skaitmeninių paslaugų tiekėjams ir baudų didinimą.

M. Abukevičius pristatė nacionalines priemones dėl šalies kibernetinių pajėgumų konsolidacijos ir kibernetinės erdvės atsparumo didinimo, pažymėdamas, kad Europos Komisija yra pagrindinė Lietuvos partnerė tiek įgyvendinant ES direktyvas, tiek dėl naujų iniciatyvų vystymo ir finansavimo.

Komisijos atstovas R. Viola savo ruožtu pristatė pagrindines ES iniciatyvas kibernetinio saugumo srityje – 2020 m. gruodį parengtą ambicingą ES kibernetinio saugumo strategiją ir teisėkūros pasiūlymus, skirtus didesniam kibernetiniam saugumui ES lygiu užtikrinti, taip pat tokių iniciatyvų, kaip Europos kibernetinio saugumo kompetencijų centro ir Bendro kibernetinio vieneto, įgyvendinimo pažangą bei etapus, ES finansavimo galimybes kibernetinio saugumo projektams.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)