Apie tariamą susidorojimą yra kalbėjęs ir Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Arvydas Pocius, atsisakęs privatizuoti tarnybinį butą tik po to, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino jį pažeidus įstatymus.

Sekmadienį interviu TV3 televizijos laidai “Savaitės komentarai” V.Grigaravičius, viena vertus, aiškino, jog tarnybinis butas jam yra nereikalingas, tačiau, kita vertus, – kartais reikalingas tarnybinėms reikmėms.

Paklaustas, kodėl savo reikmėms pasirinko ne tarnybinį policijos butą, o liudytojų apsaugai skirtą butą, V.Grigaravičius atsakė: “Todėl, kad tarnybinis butas man nereikalingas. Nes aš didžiąją laiko dalį praleidžiu namuose su savo šeima (Alytuje – DELFI), o tas butas buvo reikalingas tarnybinėms reikmėms, tai buvo tarnybinės patalpos. Giliau pažiūrėjus - nereikėjo pirkti tarnybinio buto, nereikėjo skirti lėšų jo įrengimui ir panašiai. Man tas butas kaip ir anksčiau, taip ir dabar tikrai nereikalingas kaip toks. Nors iš tiesų reikalinga vieta, kur kartas nuo karto po sunkios darbo dienos, po priėmimo kažkur ambasadoje, ar po kokios operacijos, kuri ilgiau užtruko…”.

Apie susidorojimą - gandais

Į žurnalistės klausimą, ar buvo informuotas, kad po Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo Arvydo Pociaus ateis ir policijos vadovo eilė, V.Grigaravičius atsakė teigiamai: “Žinojau”.

Tačiau čia pat pridūrė, jog minėtos žinios – gandai.

“Ir žinau, kas po manęs – kieno dar eilė laukia. (…) Kariuomenės vadas Valdas Tutkus.(…)Tokie gandai sklando, gandai yra gandai ir man apie tai kalbėjęs ne vienas žmogus ir politikai tą yra sakę ir valstybinių institucijų vadovai kai kurie, kad ruoškis, bus, ateis. Aš žinojau, laukiau, kad vis tiek kažkada kažkas bus, natūralu, tai ne pirmas kartas, kada vyksta įvairūs priekabiavimai”, - užuominomis apie tariamą susidorojimą kalbėjo V.Grigaravičius.

Tačiau konkrečiai tariamo susidorojimo užsakovų ir iniciatorių V.Grigaravičius neįvardijo.

Policijos vadovas teigė žinojęs, “kad bus”, tik nežinojęs “kada ir kokios apimties išmestas kažkoks tai”…

Klydo, bet iš esmės teisus

Į klausimą, ar pats jaučiasi teisus, V.Grigaravičius atsakė: “Taip. Gal esu kažkur suklydęs padaręs klaidas, bet visumoj esu teisus, nes aš tas patalpas naudojau darbui”.

Klausiamas apie priekaištus sau, policijos generalinis komisaras pripažino turįs esminių priekaištų sau: “(…) Kaip vadovas - man nepavyksta , aš nesugebu, kad mūsų, mano kolegų, kurie atsako už konkrečias darbo sritis, žodis pasiektų kiekvieno policijos pareigūno ausį – dėl korupcijos, dėl normalaus žmogiško elgesio su klientais, su piliečiais, žmonėmis, net ir nusikaltėliais, įtariamaisiais”.

“Taip atrodo, kad esate jau apsisprendęs palikti postą?”, - į šį žurnalistės klausimą V.Grigaravičius atsakė labai rimtai galvojąs apie tai.

Tarnybinio patikrinimo išvados – kitą savaitę

VRM generalinis inspektorius Julius Jasaitis jau kitą savaitę turėtų Vidaus reikalų ministrui (VRM) Raimondui Šukiui pateikti tarnybinio patikrinimo išvadas dėl V.Grigaravičiaus veiksmų naudojant tarnybinį butą ir tarnybinį transportą.

Ministras R.Šukys gegužės pabaigoje yra pavedęs atlikti tarnybinį patikrinimą dėl policijos generalinio komisaro V.Grigaravičiaus gyvenamojo tarnybinio buto Vilniuje ir naudojimosi tarnybiniu transportu.

DELFI žiniomis, ministro gautame anoniminiame skunde nurodoma, jog nuo 2002 m. V.Grigaravičius gyvena Liudytojų apsaugos tarnybos bute Borutos gatvėje Vilniuje. Šis visiškai naujas butas esą pirktas ir prabangiai įrengtas už lėšas, skirtas liudytojų apsaugai.

Be to, kaip teigiama skunde, minėtas V.Grigaravičiaus butas neseniai perregistruotas į tarnybinį butą ir šiuo metu priklauso Policijos departamento logistikos centrui.

V.Grigaravičius neva už jokias paslaugas, naudodamasis šiuo butu, nemoka.

Ministrui pateiktoje informacijoje taip pat nurodoma, kad kiekvieną savaitgalį ir net savaitės viduryje V.Grigaravičius tarnybiniu automobiliu važinėja namo į Alytų, šiuo metu jam esą priskirtas ir antrasis vairuotojas, nes vienas vairuotojas, kaip rašoma skunde, esą jau fiziškai nebepakelia kassavaitinio važinėjimo į Alytų ir atgal.

Alytuje policijos vadovas, kaip teigiama rašte ministrui, esą naudojasi kitu jam priskirtu tarnybiniu automobiliu, kurio priklausomybė įslaptinta.

Minėtą anoniminį raštą ministrui, kuriame be kita ko keliama ir daugiau klausimų dėl V.Grigaravičiaus vadovavimo policijai, pasirašo “grupė neabejingų teisingumui policininkų”. Pats V.Grigaravičius anksčiau yra teigęs, jog gyvena Alytuje su šeima, o tarnybiniame bute tik retkarčiais miegodavo.

“Yra buvę, kad aš Vilniuje miegojęs, miegojęs pas vieną draugą, pas kitą. Esu miegojęs ir tam bute, bet pastoviai ten negyvenu tikrai“, - žurnalistams yra sakęs V. Grigaravičius.