Buvę FNTT vadovai taip pat atskleidė, kad tiriami buvo ne tik liberancentristų, bet ir konservatorių finansiniai rėmėjai.

Žmonai – gražus

„Aš gerbiu prezidentės nuomonę. Jeigu aš negražus... Žmonai – gražus“, - komentuodamas D. Grybauskaitės pasisakymą žurnalistams sakė V. Gailius.

Buvęs FNTT vadovas taip pat tikino, kad nei jis pats, nei kėdės taip pat netekęs jo pavaduotojas Vytautas Giržadas politikavimu neužsiima.

„Aš nepolitikavau“, - sakė V. Gailius, pridurdamas, jog jis ir V. Giržadas tik bando apsiginti.

Nors paskutinę savo darbo dieną FNTT V. Gailius ir V. Giržadas atvirai pareiškė, jog FNTT tyrė ministro Raimundo Palaičio partijos rėmėjus, apie kitų partijų rėmėjus buvęs FNTT vadovas kalba ne taip aštriai.

„Mes tiriam nusikaltimus, o ne partijas kažkokias. Mes daug ką tyrėme ir daug ką ištyrėme. Ir tebetiriame“, - paprašytas pakomentuoti D. Grybauskaitės pasiūlymą pasidomėti, ar FNTT tyrė konservatorių rėmėjus, sakė V. Gailius.

Vis dėlto vėliau, po komisijos posėdžio, jis pareiškė, kad FNTT tyrė ne tik liberalcentristų, bet ir konservatorių rėmėjų veiklą. Tiesa, kuo baigėsi šie tyrimai – jis neatskleidė.

„Tyrėme, tame tarpe, ir jūsų minimos partijos rėmėjus. Ir nesirinkome“, - sakė V. Gailius.

Jis taip pat tvirtino esąs įsitikinęs, kad informacija apie „Snoro“ tyrimą iš FNTT nenutekėjo – priešingai nei teigia R. Palaitis.

Paklaustas, ar dar vadovaudamas FNTT sulaukė prezidentės pasiūlymo trauktis, jis teigė tokio pasiūlymo negavęs. „Su prezidente aš kalbėjau, bet manęs atsistatydinti ji neragino“, - teigė V. Gailius.

Buvęs FNTT vadovas taip pat padėkojo Antikorupcijos komisijai už klausimus, kurie „įnešė aiškumo“.

V.Giržadas: teisingumą vykdo ne melo detektorius

Buvęs FNTT direktoriaus pavaduotojas V. Giržadas, savo ruožtu, pažymėjo nenorįs veltis į žodžių karą su prezidente ar vidaus reikalų ministru.

V. Giržado žodžiais, teisingumą Lietuvoje „vykdo teismai, o ne poligrafas“. Būtent teisme buvę FNTT vadovai sieks įrodyti, kad R. Palaitis juos iš pareigų atleido neteisėtai.

„Kas jaučiasi teisus – tegul parodo teisinis procesas. (...) Galiu pasakyti vienas – teisus gali jaustis kas nori, bet teisingumą Lietuvoje vykdo teismai. Taip parašyta Konstitucijoje. Ne poligrafas, o teismai. Jeigu Lietuvoje teisingumą vykdys poligrafas, tada nebereikės teismų, nebereikės biudžeto pinigų“, - ironizavo buvęs FNTT direktoriaus pavaduotojas.

V. Giržadas taip pat atskleidė, kad tiek jis pats, tiek V. Gailius jau ieškosi darbo ir sykiu bylinėjasi dėl sugrąžinimo į FNTT.

Paklaustas, kas galėjo nutekinti informaciją apie „Snorą“, jis teigė nenorįs įvardinti galimų kaltininkų.

„Visi pamąstymai, visos versijos, visi kaltinimai, kurie buvo mūsų atžvilgiu, yra neteisėti. Dėl to aš tuo pačiu neužsiimsiu. Jokiais kaltinimais ir sakymais, kad kas nors ką nors padarė. Nes kitas asmuo atsiras lygiai tokioje pat situacijoje. Šito aš nenorėčiau, nelinkėčiau niekam“, - aiškino V. Giržadas.

DELFI primena, kad vidaus reikalų ministras panaikino FNTT vadovų leidimus dirbti su slapta informacija ir atleido abu pareigūnus iš pareigų. Paskutinę savo darbo dieną surengtoje spaudos konferencijoje FNTT vadovai pareiškė, jog FNTT tyrė su partijomis, tame tarpe – ir LiCS, susijusias įmones, o kažkas norėjo, kad tarnyba „tirtų kioskus“.

Ministro sprendimą atleisti FNTT vadovus gina prezidentė D. Grybauskaitė. Tuo tarpu valdantieji konservatoriai teigia nesuprantantys V. Gailiaus ir V. Giržado atleidimo motyvų ir reikalauja R. Palaičio bei VSD pasiaiškinimų.

Abu buvę FNTT vadovai minimi informacijos apie „Snoro“ banką nutekinimo istorijoje. Pirmadienį, gavusi atsakymus iš VSD, Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl „Snoro“ įmonės valdyto dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacijos apie esą režisuojamą puolimą prieš „lietuviškus bankus“, kuri pasirodė likus porai dienų iki „Snoro“ nacionalizavimo.