„Labai sunku pasakyti todėl, kad yra nesakoma, kas yra daroma. Ir man teko skaityti ministro komentarus, kad neva tai yra politinis apsisprendimas nesakyti, ką mes darome“, – „Žinių radijui“ teigė A. Veryga, atkreipdamas dėmesį, kad Lenkijos politikai aiškiai komunikuoja apie papildomas saugumo priemones.

Politikas akcentuoja, kad informavus visuomenę apie priemones, kurių yra imamasi dėl „Wagner“ keliamos grėsmės, Lietuvos gyventojai jaustųsi ramiau.

„Ministro vietoje aš visuomenei paaiškinčiau ir pasakyčiau, kas yra daroma vien tam, kad visuomenė jaustųsi ramiau ir žinotų, kad valstybės politikai, kurie yra atsakingi už sritį, imasi reikalingų priemonių“, – sakė A. Veryga.

„Ir tai, mano supratimu, būtų ir tam tikra atgrasymo priemonė tiems, kurie rezga kažkokius planus Baltarusijoje“, – pridūrė jis.

Parlamentaras pripažįsta, kad jam kyla abejonių, ar apskritai yra imtasi kokių nors papildomų saugumo priemonių.

„Tas nekalbėjimas ir nesakymas man leidžia daryti prielaidą, kad gal nedaroma yra, kad gal tiesiog užsiliūliuota vasara, nesiimama priemonių ir, kaip jūs sakote, nenorima prisišnekėti. Nes kažkas gali leptelėti, kad tai, kas sakoma, iš tikrųjų nevyksta. Tai aš nežinau, ar yra, ar nėra daroma“, – svarstė jis.

ELTA primena, kad A. Anušauskas teigė nekomentuosiantis, kokių priemonių Lietuva imsis, siekdama užkardyti „Wagner“ samdinių keliamas grėsmes.

„Tariausi ir su kariuomene – mes apie savo priemones dabar nekomunikuosime. Jeigu ir kažką ir darome, o darome, mes kitai pusei nepakišinėsime informacijos, ką mes iš tikrųjų esame padarę. Nes, manau, kad visa informacinė erdvė yra labai stipriai atsekama“, – antradienį LRT televizijai sakė A. Anušauskas.

Pastaruoju metu stebimas Rusijos karinės bendrovės „Wagner“ samdinių persikėlimas į Baltarusiją.

Į kaimyninę šalį atvykę „Wagner“ samdiniai kartu su Baltarusijos armija vykdo pratybas Bresto poligone, esančiame už 40 km nuo Ukrainos ir 30 km nuo Lenkijos sienų. Lenkijos vadovybė prieš keletą savaičių nutarė perkelti karines formuotes iš šalies vakarų į rytus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)