„Labai prieštaringa kol kas ta informacija ir vakar buvo paleista tam tikrų netikslių žinučių. Todėl dabar mes neskubam sakyti, viską aiškinasi ir vertina. Problema yra didžioji ta, kad gydytojai yra kolegos, jie bendrauja vienas su kitu, yra per kelias darbovietes dirbę. Panašu iš tos paskutinės informacijos, kad ne šita gydytoja, o jos kolegė dirbo tose minimose įstaigose“, – Delfi sakė A. Veryga.

„Tiek yra visokių tų ryšių, žmonės gali supainioti vienas kitą, nežinoti, kur kas dirba. Ten yra daug žmogiškų faktorių atsiranda. Ir kai tų ryšių yra daug, labai sudėtinga juos atrinkti. Todėl dabar aš nenorėčiau vėl ką suklaidinti. Kai tiksliai žinosime, pasakysime“, – kalbėjo ministras.

„Galėjo būti supainioti žmonės, panašu, kad tose gydymo įstaigose (minėtose žiniasklaidoje, aut p.) dirbo kitas žmogus, kuris turėjo kontaktą“, – aiškino jis.

Jis patvirtino, kad koronavirusu susirgusi gydytoja galėjo turėti per 100 kontaktų ligoninėje.

„Tai natūralu: bus ir pacientų, bus ir pačių medikų. Tas grėsmę kelia ir įstaigos veiklai“, – sakė A. Veryga. Ir pridūrė, kad Ukmergės ligoninė gali užverti duris.

„Šiandien vis tiek sprendimai bus priimami, ar jie dar gali toliau dirbti. Taip, gali būti, kad yra svarstytinas variantas, kad ligoninė bus uždaryta, bet tikėkimės, kad to nereikės. Galbūt dalį kažkurią teks uždaryti. Bet ir vakar jau buvo paskelbta, kad jie naujų pacientų nepriima“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.

Jis sakė, kad Lietuvoje iš 48 užfiksuotų koronaviruso atvejų galimai 3 yra vietiniai.