„Jeigu mes girdėsime iš Prezidentūros tą patį palaikymą, tą esu ne kartą sakęs, aš nesibaidau jokių reformų, atsakomybės. Bet aš vienas jų įgyvendinti negaliu, man reikia politinio palaikymo. Jeigu jis bus iš Prezidentūros, Seimo ir Vyriausybės, tuomet mes galėsime padaryti darbus.

O tikėtis, kad aš vienas kažką padarysiu ir tada bus čia mano atsakomybė, tai galbūt patarėjas iki galo nesupranta, kaip sprendimai yra priimami. Negalima iš vieno ministro reikalauti atsakomybės, kai reikia sisteminių sprendimų, kuriuos priima grupė politikų. Tai turbūt tam tikrą nesuvokimą demonstruoja“, – Eltai sakė ministras.

Anot ministro, sveikatos sritis buvo pasitelkta politikų rinkimų kampanijos, todėl patarėjo teiginys, kad sveikatos reforma neįvyko ne tik dėl savo trūkumų, bet ir dėl blogos ministerijos komunikacijos, pasak A. Verygos, nėra teisingas.

„Aš nesu komunikacijos specialistas, gal tokie specialistai ir galėtų vertinti, ar ji čia gerai, ar blogai buvo komunikuota. Kad ir kiek mes komunikavome, reforma buvo naudojama kaip įrankis rinkimuose. Buvo net priešingai iškomunikuota, panikos tam tikram skleidimui, bandymui susireikšminti, kad išgelbės ligonines, nors niekas jų ir nepuolė, bet kai kurie politikai statėsi ant to savo rinkimų kampanijas“, – sakė jis.
Kita vertus, A. Veryga nesistebi, kad G. Nausėdos dėmesys buvo nukreiptas į jo darbą. Anot ministro, prezidentas teikia pirmumą Gerovės valstybei, o jos vienas svarbiausių elementų – žmonių sveikata.

„Aš negirdėjau apie tokius dalykus, kad aš turėsiu kažkur pasitraukti, bet kad prezidentas skirs didesnį dėmesį toms dviem sritims, socialinei apsaugai bei sveikatai, jis tą pademonstravo ir susitikdamas su mumis kaip kandidatais į atnaujintą Vyriausybę, mes tuomet aptarėme tam tikrus iššūkius. Gerai, kad prezidentas dėmesį skiria toms dviem sritims. Tuo labiau kad vienas iš jo rinkiminių dalykų, ką jis komunikavo, ir buvo Gerovės valstybė – sveikata ir socialinė apsauga yra du svarbiausi elementai.

ELTA primena, kad 15 min.lt portalui duotame interviu P. Mačiulis teigė, kad A. Verygai G. Nausėda suteikė pasitikėjimo kreditą. Jei jis nesugebės įgyvendinti reformų – jam reikės trauktis.

Taip pat patarėjas teigė, kad sveikatos apsaugos reforma neįvyko ne tik dėl savo trūkumų, bet ir dėl blogos komunikacijos.

„Sveikatos reforma neįvyko ne tik dėl savo trūkumų, bet ir dėl blogos komunikacijos. Kaip labai dažnai nutinka, kai proceso kūrimo eigoje yra nutekinama tam tikra informacija, kuri, patekusi į oponentų rankas, yra išverčiama į kitą pusę ir taip supriešinama visuomenė, ne tik sveikatos priežiūros įstaigos. Tai rodo, kad ministerijoje su komunikacijos valdymu nėra gerai. Manome, kad ne slaptai, bet organizuojant viešus aptarimus, studijų rengimus, juos skaidriai pristatant visuomenei ir sveikatos apsaugos sektoriui, galima argumentais įrodyti, kad pokyčiai yra būtini“, – 15 min.lt sakė P. Mačiulis.