„Pas mus gana madinga yra sakyti, kad Rusijos nepataisysi ir tą kraštą reikia atitverti nuo pasaulio, jis turi užželti piktžolėmis ir žlugti visais atžvilgiais, tarsi jis būtų mėnulyje.

Į tai galėčiau atsakyti, kaip kartais tokiais atvejais sakoma – turiu mažiausiai dešimt argumentų prieš šitokią nuomonę. Pirmasis argumentas – tai neįmanoma. O kiti devyni argumentai neturi didelės reikšmės“, – kalbėjo T. Venclova.

Paklaustas, kas laukia Rusijos, laidos „Iš esmės“ pašnekovas T. Venclova teigė, jog Rusija nebus padalinta į okupacines zonas, kaip kad buvo teigiama.

„Iranas, pavyzdžiui, yra labai nesimpatinga valstybė, bet Irano kultūra yra tai, be ko neegzistuoja pasaulio kultūra. (…) truputį panašiai yra ir su Rusija. Manau, kad šiam karui pasibaigus, nereikia būti labai dideliais optimistais.

Dažnai internete skaitydavau iš žinomų žurnalistų atliepimus, kad po 2–3 dienų V. Putinas žlugs, Rusija bus padalinta į okupacines zonas. (…) Tai yra niekai, būtų gerai, jei taip būtų, bet to nebus. Vokietija buvo padalinta į okupacines zonas ir jai tai išėjo į sveikatą“, – Delfi laidoje „Iš esmės“ sakė T. Venclova.

Jis aptarė ir žiniasklaidoje neseniai perskaityta straipsnį, kuriame klausiama – kas yra didesnis monstras – Putinas ar pati Rusijos liaudis.

T. Venclova ragino vengti „kolektyvinių sprendimų“.

„Aš atskirčiau, liaudis yra įvairi, yra ten ir gero, ir blogo. Bet apie Rusiją yra kažkieno teisingai pasakyta, kad jeigu vakaruose būdavo klasių kova, tai Rusijoje veikiau būdavo kultūrinė kova. Buvo rusų europiečių ir tradicionalistai. (…) Yra ir dabar tų rusų europiečių, kurie neleidžia sakyti, kad Rusija yra monstras. Ne, Rusija turi ir tokių žmonių, jų turi nemažai ir kai kada jie gali paimti viršų“, – teigė T. Venclova.

Visą Delfi laidą „Iš esmės“ žiūrėkite nuo 17 valandos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją