Spalio 31 d. apskrities pareigūnai informavo, jog prie kapinìų situacija rami, spūsčių nebuvo, tačiau patruliavę pareiģūnai dėl kaukių nedėvėjimo, ar netinkamo dėvėjimo visoje apskrityje įspėjo 84 piliečius, iš kurių 52 Rietave, 8 Plungėje, 24 Klaipėdoje. Taip pat pareigūnai surašė 2 prtokololus pagal. LR ANK 45 str. - 1 Plungės m., 1 Kaipėdos rajone.

Lapkričio 1 d. srautai prie apskrities kapinių gana nedideli, nedidelės spūstys fiksuotos prie Lėbartų kapinių 13-16 val. Dėl kaukių nedėvėjimo ar netinkamo dėvėjimo įspėti 233 asmenys, pagal LR ANK 45 str. surašyta 11 protokolų - Plungėje 4 (3 už kaukių nedėvėjimą ir 1 už saviizoliacijos pažeidimą), Klaipėdos m. 7.

Patikrinimus vykdė ir Marijampolės apskrities pareigūnai

Marijampolės apskr. VPK aptarnaujamoje teritorijoje, kaip ir visoje šalyje, pareigūnai vykdė prevencines priemones, siekiant užtikrinti, jog viešose vietose asmenys laikytųsi nustatytos tvarkos, tinkamai dėvėtų apsaugines veido kaukes, nesibūriuotų. Tačiau gaila, bet ne visi išgirdo prašymus būti atsakingais ir sąmoningais savo ir aplinkinių atžvilgiu – nuo spalio 31 d. iki lapkričio 1 d. pareigūnai visoje aptarnaujamoje teritorijoje patikrino 189 uždarose ir atvirose vietose veikiančias prekybos, paslaugų teikimo ir veiklos vykdymo vietas, kurio metu įspėta 117 fizinių asmenų ir 6 juridiniai asmenys. Taip pat, pareigūnai įspėjo: dėl kaukių nedėvėjimo ar netinkamo jų dėvėjimo – 208 asmenis; dėl atstumų nesilaikymo – 195 asmenis; dėl būriavimosi didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis – 21 kartą.

Pažymėtina ir tai, kad Marijampolės apskrities policijos pareigūnai, šį savaitgalį apsiribojo tik įspėjimais ir nesurašė asmenims nei vieno administracinio nusižengimo protokolo, susijusio su karantino reikalavimų laikymusi. Be to, apskrities pareigūnai dalino apsaugines veido kaukes, jų neturintiems asmenims.