Pranešime spaudai V. Rachlevičius teigė, kad jo pasitraukimas yra susijęs su esminiais nesutarimais su kandidatu į prezidentus I. Vėgėle „dėl rinkimų kampanijos vadybos bei komunikacijos principų, taip pat vertybinių požiūrių į svarbiausius vidaus ir užsienio politikos klausimus bei jų sprendimo būdus skirtumų“.

V. Rachlevičius teigia, kad su I. Vėgėle anksčiau nebuvo pažįstamas. Jie kelis kartus bendravo nuotoliniu būdu ir I. Vėgėlė pakvietė įsijungti į jo rinkimų kampaniją. Anot V. Rachlevičiaus, tai buvo netikėtas pasiūlymas, kuris buvo priimtas ne iš karto. Vis dėlto, tai buvo įdomus iššūkis ir galimybė sudalyvauti Lietuvos politiniuose procesuose, kuriems „labai reikia gaivių vėjų ir naujų požiūrių“. V. Rachlevičius prie I. Vėgėlės komandos prisijungė vasario pradžioje.

„Tačiau pastaruoju metu aš vis dažniau susidurdavau su situacijomis, kai iš principo negalėjau sutikti su kandidato į prezidentus I. Vėgėlės sprendimais ir pozicija, o įveikti nuomonių skirtumus nebuvo jokių galimybių. Aš negaliu atstovauti, patarinėti ir būti tapatinamas su asmeniu, kurio daugelis nuostatų prieštarauja mano asmeniniams įsitikinimams ir vertybėms. Be to, darbas su juo griauna mano profesinę reputaciją, todėl nusprendžiau trauktis“, – teigė V. Rachlevičius, atsisakęs ką nors smulkiau komentuoti.

I. Vėgėlės komanda patvirtino žinią dėl V. Rachlevičiaus pasitraukimo.

„Patvirtiname žinią, kad Vidas Rachlevičius, kandidato į prezidentus Igno Vėgėlės atstovas spaudai, atsistatydino iš pareigų. Esame dėkingi V. Rachlevičiui už tai, kad ryžosi atvykti į Lietuvą, nors ir trumpam prisijungė prie komandos. Tačiau rinkiminės kampanijos eigoje pradėjo aiškėti skirtumai požiūryje dėl komunikacijos principų. Tai, kas tinka Jungtinėje Karalystėje, nebūtinai tinka Lietuvoje. Požiūrių išsiskyrimas galėjo lemti komunikacijos klaidas, todėl apgailestaujame, kad teko išsiskirti“, – rašoma komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)