„Esu tikras, kad rudenį duosiu atsakymą. Labai aiškų“, – „Žinių radijui“ teigė pandemijos metu dėl kontroversiškų pareikšimų didelio populiarumo susilaukęs teisininkas.

Tai, kad rimtai svarsto siekti prezidento posto, I. Vėgėlė yra kelis kartus užsiminęs ir anksčiau. Pavyzdžiui, pavasarį jis pareiškė beveik nebematantis galimybių nedalyvauti 2024 m. vyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose.

Panašiai teisininkas kalbėjo ir antradienį. Be to, I. Vėgėlė leido suprasti, kad dalyvavimo prezidento rinkimuose galimybę jis jau aptarė ir su potencialiais rinkiminės kampanijos dalyviais.

„Atostogų metas yra puiki proga pakalbėti, kavos ar alaus išgerti“, – sakė jis, akcentuodamas, kad rimtai svarstyti prezidentinę perspektyvą jį verčia galvoje besisukančios mintys apie pagalbą visuomenei.

„Dabar pradėjau svarstyti ir galvoti, kaip toliau judėti, kad visuomenei padėti atsigauti po tokio politikų nokdauno: negirdėjimo, neklausymo, nenoro absoliučiai įsiklausyti į visuomenės nuomonę, netgi išjuokimo“, – kalbėjo I. Vėgėlė.

Advokatas I. Vėgėlė yra vienas iš lyderių skelbiamoje galimų kandidatų į prezidentus lentelėje. Teisininką birželio mėnesį palaikė 10,1 proc. apklaustųjų, gegužę – 10,3 proc. gyventojų. Su tokiu palaikymu, kaip rodo portalo „Delfi“ užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta apklausa, jis atsilieka tik nuo dabartinio prezidento Gitano Nausėdos. Gegužės mėnesį už G,. Nausėdą būtų balsavę 20,7 proc., o birželį – 19,3 proc. apklaustųjų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)