Pateiktame aštuonių punktų manifeste visi politikai buvo kviečiami pasirašyti nacionalinį susitarimą dėl atsakingo veikimo krizės sąlygomis.

Tuo tarpu politologas Vytautas Dumbliauskas dienraščiui „Lietuvos rytas“ teigė, kad A.Valinsko antradienio pareiškimai Seime – akivaizdi viešųjų ryšių akcija.

„Tikriausiai jis ne pats tai sugalvojo, o kažkas patarė. Vargu ar ši akcija labai nusisekusi ar efektyvi. Be to, ji pavėluota. Vis dėlto atrodo, kad vaikinas pagaliau pamatė padėtį tokią, kokia ji yra, ir mėgina suktis, - sakė politologas.

Pasak V.Dumbliausko, A.Valinskas greičiausiai suprato, kad kandidatuoti į prezidentus ir būti šalia premjero, kuris vis sparčiau praranda populiarumą, yra labai žalinga, todėl „prisikėlėlių“ lyderis jau mėgina tautai rodyti, kad jis yra „kitoks“ negu kiti, kad nepritarė kai kuriems pagrindiniams valdžios sprendimams, kad mėgins juos kaip nors taisyti. Jam reikia išsaugoti tą įvaizdį, su kuriuo jis ėjo į Seimo rinkimus.

„Šie A.Valinsko pareiškimai – tik pirmoji kregždė tų procesų, kurie prasidės visoje koalicijoje. Juk jie visi – bailiai. Jie baisiai išsigando minios, socialinės įtampos apskritai. Taigi visos keturios partijos greitai ims kaltinti viena kitą dėl visko, - politinę padėtį komentavo V.Dumbliauskas. - A.Valinsko pastangos tapti bendru koalicijos kandidatu į prezidentus, manau, iš anksto pasmerktos žlugti. Kas gali patikėti, kad jį rems konservatoriai, kurių daugumai jis buvo ir liko klounas? Jiems jis – tik jau panaudotas įrankis valdžiai pasiekti.“