"Valdančioji dauguma turi pakankamą minimalų kiekį balsų. Opozicija yra silpnesnė, tai akivaizdu, tuo labiau, kad tai antra interpeliacija (pavasario sesijoje)", - antradienį sakė V.Dumbliauskas.

Politikos ekspertas atkreipė dėmesį, jog prezidentės kritika šiuo atveju nebuvo lemiamas veiksnys. "Lemia noras išlaikyti daugumą parlamente", - konstatavo politologas.

"Opozicija savo žaidimus, aišku, tegu žaidžia, gal dar kokį nors ministrą interpeliuos, tačiau, panašu, kad valdančioji koalicija nebijo, iš tų interpeliacijų nėra didelio pavojaus", - kalbėjo V.Dumbliauskas.

Kartu jis pažymėjo, kad G.Kazlauskas yra "sąlyga", lemianti, jog Tautos prisikėlimo partijos lyderis Arūnas Valinskas neišeina į opozicijos gretas.

"Aš manau, kad politikoje pirmas politikų tikslas - išlikti valdžioje, o visa kita yra daugiau priemonės", - dėstė V.Dumbliauskas.
"Jei niekas nepalieka valdančiosios koalicijos, ji ramiai gali būti toliau. Opozicija tiesiog kiekybiškai per silpna", - reziumavo politologas.

G.Kazlauskas antradienį įveikė interpeliacijos barjerą ir toliau lieka ministro poste. Tai jau antras Andriaus Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės narys, kuriam šį mėnesį nesėkmingai buvo bandoma pareikšti nepasitikėjimą.