Skambant himnui, Vilniaus Lukiškių aikštėje plazdėjusi Lietuvos valstybės istorinė vėliava pakeista tokio paties dydžio tautine Lietuvos valstybės vėliava. Pasak akcijos iniciatorių, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną švenčiame istorinės mūsų valstybės atgimimą šiuolaikinės Lietuvos Respublikos pavidalu.

Lietuva buvo atkurta 1918 metais. Dar tada trispalvės neturėjom, turėjom tik atėjusią iš senosios Lietuvos vėliavą – raudoną su baltu raiteliu, valstybė buvo atkurta su šiuo simboliu. Paskui buvo įteisinta trispalvė. Mes ir norime parodyti tą virsmą – senos valstybės į modernią valstybę, į modernią Lietuvą“, – sako akcijos iniciatorius Deivydas Rimkevičius.

Po iškilmingos vėliavų pakeitimo ceremonijos akcijos dalyviai su Vyčio vėliava pajudėjo Gedimino prospektu link Katedros. Į vėliavų pagerbimą susirinkę džiaugėsi Lietuvos laisve ir nepriklausomybe, prisimindami, kad visai netoli Lietuvos, Ukrainos rytuose vyksta karas.

Minint Vasario 16-ąją gėlės padėtos ir prie generolo Jono Žemaičio paminklo. Laužas uždegtas ir ant Tauro kalno, kur miestiečiai kviesti palaikyti Tautos namų idėją ir jos simbolines asmenybes. Vakare Gedimino prospekte nuo Katedros iki Vinco Kudirkos aikštės uždegta 16 simbolinių laužų.