„Druskininkuose oras įkaito net iki 28,9 °C. Ankstesnis rekordas priklausė taip pat Druskininkams, kuomet prieš 7 metus (2016-09-12) sušilo iki 28,3 °C“, – rašo sinoptikai.

Jų teigimu, šiemet tai jau dešimtas šilumos rekordas.

„2022 metais tokių buvo trylika, o 2021 metais – šeši“, – feisbuke teigė LHMT atstovai.

Ir tai dar ne pabaiga.

„Tikėtina, jog dar vieną šilumos rekordą užfiksuosime ir trečiadienį (rugsėjo 13–ąją), prognozuojama iki 24–29 laipsnių.

Ligšiolinis rugsėjo 13–osios rekordas yra 28,4 °C (Vilnius, 1959-09-13)“, – pranešė sinoptikai.

Atkeliauja pokyčiai

„Apskritai, meteorologinis ruduo prasideda maždaug su lygiadieniu, taigi dar tęsiasi ir meteorologinė, ir, jeigu žiūrėtume astronomiškai, tai ir astronominė vasara. Taip, kad čia visai teisėti vasariški karščiai“, – anksčiau teigė sinoptikė Teresa Kaunienė.

Visgi, žvarbesni orai – jau čia pat. Štai ketvirtadienį oras šils vos iki 18 laipsnių. Anot pašnekovės, ar jau prireiks paltų ir striukių – priklausys nuo žmonių jautrumo.

„Ko gero, užsimesti striukytę vakare jau ir norėsis, ypač dėl vėjo. Ketvirtadienio dieną bus gan vėjuota, vėjas bus šiaurės, šiaurės vakarų, tai kokio sluoksniuko reikės jau, bet ir lietuvišką vasarą mes kartais vaikštome kažką užsimetę daugiau“, – teigė ji.

Anot T. Kaunienės, ketvirtadienį daug lietaus nepranašaujama.

„Ketvirtadienį lietaus bus tik rytinėje Lietuvos pusėje, o vakarinė – jau giedrinasi, jau saulutė, tik vėjuota“, – dalijosi ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją