Savaitgalis bus vėsus

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus meteorologas Audrius Balbierius aiškino, kad šį savaitgalį klaipėdiečiai dar turėtų nepamiršti skėčių namuose.

„Vietomis prognozuojamas lietus. Kur ir kada palis, sunku pasakyti, tačiau aišku tiek, kad lietus bus trumpalaikis. Tačiau sekmadienį orai gerės, gal ir saulutė protarpiais pašvies“, – pastebėjo A.Balbierius.

Šį savaitgalį pajūryje pūs vakarų krypčių vėjas ir sieks 7–12 m/s greitį. Sekmadienį vėjas silps ir sieks 4–8 m/s greitį.

„Savaitgalio naktimis orai bus vėsūs – vos 13–15 laipsnių šilumos, dienomis oras įšils tik iki 17–18 laipsnių. Tačiau sekmadienį jau ims šilti“, – tikino A.Balbierius.

Kitą savaitę – iki 27 laipsnių

Artėjantis anticiklonas su aukšto slėgio sritimi kitą savaitę atneš giedrus, saulėtus orus.

„Lietaus savaitės pradžioje neprognozuojame, švies saulė, nors didelių karščių nebus. Naktimis bus vėsu ir oras sušils tik iki 10–13 laipsnių šilumos. Dienomis oras vis šils, o trečiadienį termometro stulpelis kils iki 26–27 laipsnių šilumos“, – prognozavo A.Balbierius.

Apie nuolat besikeičiančius pajūrio orus byloja ir tai, kad šią savaitę Klaipėdos rajone buvo užfiksuotas viesulas. Ties Dirvupių kaimu danguje pastebėtas piltuvo formos oro sūkurys.

„Tai visiškai įprastas reiškinys. Tiesa, tokių sūkurių dažniau pastebima pajūryje. Aš Tauralaukyje kiekvieną vasarą stebiu tokius reiškinius. Kiekviename kamuoliniame debesyje tokie dalykai vyksta, tik mes jų nematome“, – kalbėjo A.Balbierius.

Pasak sinoptiko, tai tik rodo, kad gamtos reiškiniai ekstremalėja. Kasmet pastebimos vis didesnės karščio bangos, vis šaltesnės žiemos.

Rugpjūtis bus šilčiausias pajūryje

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus vedėja Vida Ralienė tikino, kad paskutinis vasaros mėnuo taip pat nežada itin didelių karščių.

„Vidutinė oro temperatūra rugpjūtį būna 16,8 laipsnio šilumos. Spėju, kad klaipėdiečiai tiek ir gaus ateinantį mėnesį. Tačiau šis skaičius rodo, kad naktimis bus apie 15 laipsnių, o dienomis oras gali sušilti ir iki 25 laipsnių“, – aiškino V.Ralienė.

Rugpjūtis šalyje būna karščiausias pajūryje. Tačiau čia prognozuojamos ir gana stiprios liūtys.

„Nežadame nieko gero, tačiau ir nieko blogo“, – pridūrė sinoptikė.